Indrukwekkende cijfers voor nieuwe megasloopkraan

Artikel delen

Een operationeel gewicht van 320 ton, een werkhoogte tot 70 meter en een werkdiepte tot 30 meter. Dat zijn de indrukwekkende cijfers die horen bij de nieuwe megasloopkraan ‘The Genius’ van Bnext.nl (voorheen Beelen.nl). Het gevaarte is op te bouwen met verschillende giekconfiguraties en een verscheidenheid aan tools, zoals een 16 tons beton- en schootschaar, hydraulische hamer en een betonfrees. Bijna geen constructie is dus meer veilig.

Sloopkraan

The Genius voert projecten veiliger, sneller en efficiënter uit en beperkt overlast voor de omgeving tot het minimum. De kraan is in Europa inzetbaar op grote industriële- en infrawerken, offshore projecten en in binnenstedelijk gebied.

De megasloopkraan is demontabel en daardoor transporteerbaar. Hierdoor is de sloopkraan snel inzetbaar op (grote) projecten in Europa. De kraan is door de 16 tons beton- en schootschaar heel geschikt voor grote industriële- en infrawerken. Tot 30 meter diepte is de kraan onderwater inzetbaar voor offshore en kadewerken. The Genius werkt veiliger en sneller omdat hij zware betonconstructies knipt. Dat levert aanzienlijk minder stof en trillingsoverlast op. Door het grote bereik staat de machine ook langer op een plek (minder ‘rupsen’), wat trillingen en tijdsverlies voorkomt. Voordelen die ook welkom zijn op projecten in binnenstedelijk gebied.

Sloopkraan

In eigen beheer

De kraan is volledig in eigen beheer ontwikkeld en het resultaat van een jarenlange samenwerking met STC bv Coevorden en Pon Equipment Nederland. Uitgangspunten tijdens de ontwikkeling waren duurzaamheid, veiligheid en efficiëntie. De kraan heeft dan ook een minimaal verbruik en uitstoot met een maximaal vermogen.

Het ballast van de megasloopkraan is opgebouwd uit maar liefst 59 ton staal. Omdat het bij ballast enkel gaat om benodigd gewicht is staal gebruikt dat door de fabrikant is afgekeurd vanwege een kleine productiefout. Hierdoor hoeft het staal niet opnieuw gesmolten en geproduceerd te worden.