Nieuw accu-platform tilt snoerloos werken naar hoger niveau

Artikel delen

Een nieuw accu-platform en maar liefst zeventig nieuwe machines die daar optimaal op zijn afgestemd. Hilti introduceerde op 1 september 2022 het Nuron 22V accu platform, waarmee vermogen, veiligheid en data-connectie van het bijbehorende gereedschap sterk worden verbeterd. Voordeel is ook dat dit gereedschap allemaal op eenzelfde 22V accu-platform werken.

Tekst: ing. Frank de Groot
Beeld: Hilti Nederland

accu-platform

Binnen het Nuron-platform haalt een machine meer vermogen uit een accu, dan traditionele accumachines.

Hilti heeft nog altijd een bijzondere positie in de bouw. Dit premium merk is in Nederland alleen te koop via de ruim honderd accountmanagers, Hilti website, acht Hilti Stores en via de klantenservice. Je zult dus geen Hilti gereedschap zien liggen in de schappen van bijvoorbeeld bouwmaterialenhandelaren of andere dealers. “Hierdoor hebben wij dagelijks contact met onze klanten en weten we ook welke behoeften er zijn. Daarnaast kunnen we hierdoor veel service bieden”, zegt Christoph Kleiren, Head of Trade Markering bij Hilti Nederland.

Inmiddels is ook bij Hilti bijna iedere machine op accu verkrijgbaar en komt de snoerloze bouwplaats in zicht. “Het nieuwe Nuron accu-platform is zo ontwikkeld dat we hiermee op termijn nagenoeg al het gereedschap op accu willen aanbieden. Nieuw zijn bijvoorbeeld een doorslijper ø 300 mm en een sloophamer op accu”, zegt Marketing & Communicatiemanager Koen Verswijveren, die ook is aangeschoven.

doorslijper

Zelfs een doorslijper ø 300 mm werkt nu op accu.

Baanbrekend

De nieuwe accu technologie is volgens beide heren baanbrekend. “Binnen het Nuron-platform haalt een machine meer vermogen uit een accu, dan traditionele accumachines”, zegt Christoph. De Nuron-accu past niet direct op bestaande machines, eventueel wel door middel van een adapter, maar dan profiteer je niet van de mogelijkheden die deze nieuwe accutechnologie biedt. “In de eerste plaats is de accutechnologie verbetert door onder meer een optimale configuratie van de accucellen, verbeterde koeling en een zeer robuuste behuizing. Om die betere output in de machine te krijgen, is tevens de aansluiting verbetert tussen de accu en de machines binnen dit platform. Maar dat betekent dat je de machine dus ook moet aanpassen. We hebben de verbetering van die interface aangegrepen om data-overdracht vanuit de machine naar de accu mogelijk te maken. Als je de accu vervolgens op de lader plaatst, kun je die info via de mobiele en webapplicatie Hilti ON!Track uitlezen. Het systeem biedt bijvoorbeeld info over de conditie van de accu en de laatste opgeladen locatie. Dit is waardevol voor het machineparkbeheer en om stilstand te voorkomen”, vertelt Christoph.

Volgens Koen is de ontwikkeling van het gereedschap voor het Nuron-platform ook aangegrepen om andere eigenschappen te verbeteren, zoals gewichtsbesparing, ergonomie, trillingsreductie en veiligheidstechnologie. “Een enorme operatie, waarna we dus nu in één keer zeventig geoptimaliseerde machines op de markt brengen en een nieuw accu-platform. Dat mag je bijzonder noemen.”

Boren

De ontwikkeling van het gereedschap voor het Nuron-platform is ook aangegrepen om andere eigenschappen te verbeteren, zoals gewichtsbesparing, ergonomie, trillingsreductie en veiligheidstechnologie.

Meer met minder

Groot voordeel van het nieuwe accu-platform is dat het gereedschap bijna allemaal werken op één 22V Nuron-accu. Alleen de zware betonslijper en hakhamer werken op twee accu’s. Er is daarbij keuze uit 55, 80, 110, 170 of 255 Wh. Christoph legt uit: “Wij communiceren niet het ampèrage, want het gaat uiteindelijk om de combinatie van kracht en uithoudingsvermogen: V x Ah = Wattuur (Wh).”

Maar is de klant niet veel duurder uit met dit platform? Koen reageert: “Nee, in tegendeel. De voordelen van Nuron optimaliseren de prestatie, veiligheid en gebruiksgemak en geven meer inzicht op basis van de data. Dit zorgt voor minder uitval en een duurzamere oplossing. Wij onderzoeken graag samen met de klant wat de optimale inrichting is van het machinepark.”

Power

Ondanks de komst van het nieuwe platform, blijven de oude machines leverbaar. Uiteraard met de bijbehorende service. “Maar nieuw ontwikkelde machines komen uit op het nieuwe Nuron accu-platform. Wij zijn er van overtuigd dat de gebruiker hier veel voordeel uit haalt”, zegt Christoph.

Maar hoeveel meer power krijgt een Nuron machine door de verbeterde technologie? Koen: “Dat is moeilijk in percentages uit te drukken. Dat moet je echt zelf ervaren. Dat kan in één van de acht Hilti Stores of in ons learning centum in Berkel en Rodenrijs. Hier worden ook trainingen gegeven aan de eindgebruikers en ons eigen personeel en er vinden demonstraties plaats. Iedereen is hier van harte welkom!”

Hilti
www.hilti.nl