Zelfklevende EPDM-dakbedekking biedt verwerker veel tijdwinst

Artikel delen

De zelfklevende EPDM-dakbedekking van Firestone Building Products die Mawipex levert, is nu ook verkrijgbaar in volle rollen. Daarmee kunnen dakdekkers sneller werken en besparen op arbeidsuren. “De rollen zijn 3 meter breed en 30 meter lang. De dakdekker kan de rol eenvoudig uitrollen, de dakbaan stellen en de wegtrekfolie verwijderen”, zegt Alfred Vermeulen, Directeur Sales van Mawipex.

Dakbedekking

Volgens Vermeulen kan met Firestone EPDM SA (Self Adhesive) tot ruim 60 procent sneller gewerkt worden. “De verwerker hoeft in de meeste gevallen niet eerst een primer en lijm aan te brengen. De wegtrekfolie laat zich makkelijk verwijderen en de lijm aan de onderkant van de dakbaan hecht direct en optimaal aan de ondergrond.”

Op elkaar afgestemd

Dat laatste is een belangrijke usp van de zelfklevende EPDM-dakbedekking van Firestone. “Er worden voor de verlijming van EPDM op daken veel verschillende lijmen gebruikt, maar niet iedere lijm is daarvoor geschikt. Tijdens een warme zomerdag loopt de temperatuur van het EPDM op een plat dak al snel op tot wel 80° of 90°. ’s Nachts koelt het af tot 20° of lager. Dat geldt ook voor de lijm onder de EPDM en die moet onder al die condities voor een goede hechting blijven zorgen”, zegt Vermeulen. “Die garantie bieden wij met Firestone EPDM SA.”

Behalve eenvoudig verwerkbaar heeft de zelfklevende EPDM-dakbedekking ook een kleinere ecologische footprint. “In iedere lijm zitten oplosmiddelen verwerkt, ook in die van ons. Maar dankzij de folie worden mens en milieu hier veel minder aan blootgesteld.”

Mawipex
www.mawipex.nl
Standnummer 1.D022