Introductie universele PVC dakbaan

Artikel delen

Om aan de groeiende vraag naar lichtgewicht dakbanen voor multifunctioneel dakgebruik (PV-modules, daktuin, Cool Roofs met zonrecflectie, et cetera) te kunnen voldoen, introduceert WECAL samen met dakbaanproducent Polyglass® de Mapeplan® Plus kunststof dakbanen. Deze dakbanen zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor de Duitse markt waar (tijdelijke) mechanische bevestiging van dakbanen in combinatie met dakbegroening in de regelgeving is vastgelegd.

Recyclebaar en milieuvriendelijk

Mapeplan® Plus recyclebare en milieuvriendelijke PVC-P kunststof dakbanen zijn voorzien van een EPD milieuverklaring en hebben in de witte uitvoering een SRI van 105. De banen zijn toepasbaar op alle ondergronden en in alle dakbedekkingssystemen, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Tevens is er in combinatie met na-isolatie, subsidie mogelijk. Mapeplan® Plus is inzetbaar als (tijdelijke) mechanisch bevestigde dakbedekking (Broof T1), maar ook als dakbedekking onder ballast of daktuinen. De dakbedekking is wortelwerend conform FLL. Ook een combinatie van beide systemen is mogelijk indien het aanbrengen van de daktuin en/of ballastlaag niet direct na het waterdicht maken van het dak kan plaatsvinden.

Hieronder een overzicht van WECAL’s aanbod aan Mapeplan® Plus dakbanen:

Polyvinylchloride (PVC-P)

  • Mapeplan® Plus 15, 1,5 mm dikke universele PVC-dakbedekking
  • Mapeplan® Plus 18, 1,8 mm dikke universele PVC-dakbedekking
  • Mapeplan® Plus 20, 2,0 mm dikke universele PVC-dakbedekking

Daar waar een project bestaat uit verschillende dakvlakken met verschillende dakbedekkingssystemen kunnen deze met de Mapeplan® Plus universele dakbedekking uitgevoerd worden. De Mapeplan® Plus dakbedekking is een doorontwikkeling van de standaard Mapeplan® dakbanen en daarmee volledig compatibel met het assortiment Mapeplan® toebehoren.

WECAL
www.wecal.nl