Snel doortegelen met standvastige egalisatiemortel

Artikel delen

Tegelzetters die een achterwand van een douche of toilet moeten betegelen, willen niet onnodig lang wachten op het drogen van het egalisatiemiddel dat ze eerst hebben aangebracht. “Met onze codex FM 344 en codex NC 366 Maxx kunnen ze twee uur na het egaliseren al betegelen. Bovendien laten deze mortels zich lichter en eenvoudiger verwerken dan andere mortels”, zegt Jeroen Schaepers, Technisch Commercieel Adviseur van codex.

Mortel

Was het vroeger gebruikelijk dat de complete wanden werden geëgaliseerd voordat er getegeld kon worden, tegenwoordig worden wanden in de badkamer en keuken slechts deels betegeld. “Als een tegelzetter dan eerst een dag of langer moet wachten totdat hij verder kan, vertraagd dat enorm. Met onze egalisatiemortels kan hij na het egaliseren beginnen met een ander deel van de badkamer of keuken en na twee uur over het inmiddels gedroogde geëgaliseerde deel tegelen.”

Codex FM 344 is een standvaste fijnkorrelige egalisatiemortel. Schaepers: “Geschikt voor een laagdikte van anderhalf tot dertig millimeter en voorzien van lichtgewicht vulmiddel. Dat maakt het lichter te verwerken.” Datzelfde geldt voor codex NC 366 Maxx. “Met deze mortel kan een laagdikte van drie tot vijftig millimeter aangebracht worden.”

Zowel codex FM 344 als codex NC 366 zijn breed toepasbaar. “Op wanden en vloeren, binnen en buiten. Van de buitengevel tot het zwembad buiten tot sanitaire en andere binnenruimtes. Bovendien kan het gebruikt worden voor bijna alle soorten keramiek en natuursteen.”

Codex, een merk van Uzin Utz Nederland
www.codex-x.com