Werk jij met soepele of stugge mortel? Bepaal het makkelijk zelf!

Artikel delen

Ardex is de wereldwijd toonaangevende producent van kwalitatief hoogwaardige bouwchemische producten. Van wand- en vloeregalisaties tot betonpleisters en van ondergrondvoorbereiding tot voegmiddelen en tegellijmen.

Badkamer

Er zijn veel verschillende soorten tegels, verkleuringsgevoelige natuursteen, keramisch, gebakken en ga zo maar door. Met Ardex tegellijmen is geen project te klein of te groot. Daarnaast zijn de omstandigheden op de bouwplaats niet altijd ideaal en heeft iedere tegelzetter zijn eigen manier van werken als het gaat om snelheid en uitvoering.

Ardex tegellijmen bieden oplossingen voor al die verschillende situaties. Zo speelt het bedrijf in op bijvoorbeeld (extreem) grootformaat tegels, extreme temperaturen en de persoonlijke wens van de verwerker. Met de populaire lijmen zoals X90, X78, X77 en de Ardurapid lijmen, die zeer snel verharden en drogen, zorgen we voor de juiste lijm toegesneden op de wensen. Daarnaast houdt de ene tegelzetter van een soepele lijm en werkt de andere liever met een wat stuggere tegellijm. Door de hoeveelheid water hierop aan te passen, kan iedere verwerker zijn eigen mortel samenstellen. Zonder kwaliteitsverlies.

mortel

Ardex X7G Plus is een speciale universele lijm. Hij heeft een grote hechtsterkte en een extreem lange pottijd van 5 uur. Zeer licht verwerkbaar en 30% zuiniger dan standaard tegellijmen door de lichte vulstoffen: meer m2 per kilogram dus! Tevens is Ardex X7G Plus nu beschikbaar in een zak van 15 kilogram met een handvat. Op die manier wordt het sjouwen wel erg comfortabel.

LogoArdex
www.ardex.eu