Egaliseermiddel met unieke vloeieigenschappen

Artikel delen

PCI introduceert PCI Periplan Flow en maakt hiermee de PCI Periplan-familie compleet met een nieuw vloeibaar egaliseermiddel met buitengewone vloeieigenschappen. PCI Periplan Flow vloeit vanzelf naar elke hoek, zonder enig hulpmiddel en zonder aanvullende, tijdrovende nabewerking met troffel of rakel, maar wel met een lange verwerkingstijd van circa 45 minuten. De extreem goede vloei zorgt voor een zeer snelle en kosteneffectieve voortgang van de bouwwerkzaamheden.

zelfnivellerende egaliseermiddel

Het zelfnivellerende egaliseermiddel is geschikt als vloeregaliseermiddel en voor het herstellen van oppervlakken van de meeste ondergronden binnen, en kan onder alle bovenste bedekkingen – tegel- en natuursteenvloeren, textiele en elastische vloerbedekkingen alsmede parket – in laagdikten van 1 mm tot 20 mm (eventueel ter plaatse ook hoger) worden gebruikt.

Na een korte droogtijd (beloopbaar na circa twee uur) biedt PCI Periplan Flow een extreem glad en poriënarm oppervlak. Dankzij de zelfontluchtende eigenschappen is bovendien nog slechts één bewerking vereist. Achteraf schuren en ontluchten met ontluchtingsroller komen te vervallen.

zelfnivellerende egaliseermiddelDe CSA-technologie, waarvoor octrooi is aangevraagd, zorgt dankzij de toepassing van calciumsulfoaluminaat-cement (CSA-cement) voor een snellere uitharding en een hogere aanvangsstabiliteit, wat de voortgang van de bouwwerkzaamheden aanzienlijk versnelt. In vergelijking met traditioneel cement vindt het productieproces bij aanzienlijk lagere brandtemperaturen plaats, waardoor minder energie wordt verbruikt en de uitstoot van CO2 duurzaam wordt gereduceerd. Bovendien is PCI Periplan Flow uiterst emissie-arm en voldoet het aan EMICODE EC1 Plus, voor een gezonder woonklimaat en een geringere belasting van de omgevingslucht.

PCI Afbouw
PCI-afbouw.nl