Welke baan in de bouw past bij jou?

Artikel delen

Waar moet ik beginnen als ik in de bouw ga werken? Wat wordt er verwacht van me in de bouw? Is een baan in de bouw te zwaar? Als je net in de bouw begint, heb je vast veel vragen. Een grote woningnood zorgt ervoor dat Nederland de aankomende jaren heel veel gaat bouwen. Hierdoor liggen, door een groot personeelstekort, de banen in deze sector voor het oprapen. Nu je overweegt om in de bouw te gaan werken, moet je natuurlijk wel weten wat je allemaal kunt doen. Toch al wat ervaring? Ga dan aan de slag als bouwhulp. Heb je nog geen ervaring? Dan is het misschien beter om ervaring op te bouwen en uit te kijken naar een bouwopruimer vacature. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we een aantal functies in dit vakgebied voor je op een rijtje gezet. Zo weet je exact wat je te wachten staat en waar je aan moet voldoen.

Twee werkende mannen in de bouw.

Bouwportier

Werken in de bouw kan belastend zijn voor het lichaam. Het is dan ook van belang dat je fysiek in orde bent. Alleen verschilt het per functie hoe belastend dit exact is. Als je solliciteert om portier in de bouw te worden, krijg je een iets minder lichamelijk belastende functie. Als portier ben je verantwoordelijk voor de toegangscontrole op het bouwterrein. Het is namelijk niet de bedoeling dat onbevoegden het bouwterrein betreden. Een bouwterrein kan namelijk erg gevaarlijk zijn. Je controleert dus altijd zowel binnenkomende voetgangers als voertuigen. Hiernaast voer je taken uit als verkeersregelaar. Het is dus van belang dat je een landelijk erkende aanstellingspas behaalt om dit beroep uit te oefenen.

Bouwopruimer

Met weinig of geen ervaring werken in de bouw? Dan is de functie als bouwopruimer wellicht iets voor jou. Als bouwopruimer zorg je dat het bouwterrein altijd schoon en veilig is. Dit doe je door bouwafval, zoals bijvoorbeeld puin en hout te verwijderen en scheiden. Ook help je met het sjouwen van bouwmateriaal of het in- en uitladen van machines en gereedschap.

Bouwhulp

Ben je handig en heb je inmiddels al wat ervaring opgebouwd in de bouw? Dan kan je waarschijnlijk goed uit de voeten als bouwhulp. Als bouwhulp ondersteun je timmermannen, schilders, metselaars, oppermannen of grondwerkers bij hun werkzaamheden. Je verricht dus verschillende werkzaamheden op of rondom de bouwplaats.

Timmerman of -vrouw

Een timmerman of -vrouw is onmisbaar in de bouw. Het is dan ook heel belangrijk dat je geschoold bent of heel veel ervaring hebt als je dit beroep wilt uitoefenen. Als timmerman heb je een breed takenpakket, maar je werkt voornamelijk met je handen. Je construeert, repareert of monteert bouwwerken. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan: deuren, kozijnen en wanden.

Je hebt nu een aantal erg leuk en uitdagende functies in de bouw voorgeschoteld gekregen. Je begrijpt nu ongetwijfeld beter welke functie het beste bij je past en wat er van je verwacht wordt. Tijd om te solliciteren dus! Binckwerk helpt je graag aan een functie. Solliciteer nu!

Binckwerk
www.Binckwerk.nl