Isolatie draagt bij aan duurzaam bosbeheer

Artikel delen

Recticel Insulation verwerkt in de cachering van isolatie uitsluitend nog houtvezels en papier met PEFC-certificering. Wie isoleert met de producten van Recticel, kiest dus niet alleen voor hoogwaardige isolatie, maar tevens voor duurzaam bosbeheer.

Recticel heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Met producten op basis van PIR levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van nieuwbouw en bestaand vastgoed. De gerealiseerde energiebesparing betekent een forse besparing op uitstoot van onder meer CO2 en gebruik van fossiele brandstoffen. Recticel Insulation kijkt bij duurzaamheid echter niet alleen naar de producten maar ook naar de eigen processen en bedrijfsvoering. Daarin past het gebruik van duurzame grondstoffen, waaronder dus duurzaam geproduceerd hout.

Recticel is de eerste PIR/PUR‑fabrikant in Europa die geautoriseerd is om het label PEFC te gebruiken. Recticel leverde eerder al een aantal specifieke producten met dit keurmerk, maar heeft dit inmiddels uitgerold naar alle fabrieken en alle producten met meerlaagse bekledingen. Het PEFC-label is toegekend op de Recticel Eurowall®, Eurothane® Silver, Eurothane® Silver A, Eurofloor® en Euroroof® isolatieoplossingen.

PEFC is een toonaangevende wereldwijde alliantie van nationale boscertificeringssystemen, gevestigd in Genève (Zwitserland). Het is een non-profit organisatie die certificaten afgeeft voor bosbeheer dat milieuvriendelijk, sociaal voordelig en economisch levensvatbaar is. Gebruik van hout en houtproducten met PEFC-keurmerk dragen dus bij aan een duurzaam bosbeheer.

Recticel Insulation
www.recticelinsulation.com/nl