Kennisdelen en samenwerken voor passende luchtdichte oplossingen

Artikel delen

In het hedendaagse bouwen hebben we te maken met steeds uitdagendere prestaties op het gebied van de energiepresentatie van gebouwen. Alle nieuwbouw moet namelijk voldoen aan de BENG-eisen. Luchtdicht bouwen is één van de belangrijkste pijlers voor de realisatie van energiezuinige gebouwen. Logisch dat de vraag naar innovatieve en efficiënte oplossingen voor luchtdicht bouwen nog altijd groeiende is.

bouwvakkers

Persoonlijk advies op maat op de bouwplaats

Met het toenemende aantal aanbieders op de markt voor luchtdichte oplossingen wordt het steeds lastiger om de juiste keuzes te maken. Welk product moet je waar toepassen? En minstens zo belangrijk, hóe moet je het product op de juiste wijze verwerken, zodat de beste resultaten worden behaald?

Het realiseren van een luchtdicht gebouw blijkt in de praktijk best lastig. Door binnen de keten de samenwerking te zoeken met partners die over de benodigde know-how, expertise en ervaring beschikken, liggen de juiste oplossingen binnen handbereik en kunnen de gewenste eisen en doelen worden bereikt. Mavotrans heeft het proces van luchtdicht bouwen in de vingers. Prestatie-eisen die vanuit de overheid en het bouwbesluit worden gesteld, vertaald Mavotrans in praktische oplossingen.

Meer dan een leverancier

Mavotrans biedt een breed scala aan producten en systemen aan die in tal van situaties toepasbaar zijn. In de ontwerpfase wordt actief meegedacht om tot goed ontworpen luchtdichte details te komen. Veel voorkomende luchtlekken worden zo vermeden. Het vermijden van ongewenste luchtstromen en energieverlies zit hem namelijk vaak in de details bij de aansluitingen. Een reeks van verschillende voorbeelddetails met luchtdichte oplossingen zijn voorhanden. Omdat veel details net weer afwijken van de standaard, biedt Mavotrans tevens de mogelijkheid om specifieke details uit te tekenen.

Brochure

Mavotrans heeft een handig kennisdossier op het gebied van luchtdicht bouwen samengesteld. Deze is op aanvraag beschikbaar.

Verhoogt bouwkwaliteit en comfort

Bij de toepassing van het juiste product of systeem en een correcte verwerking, wordt niet alleen maar ‘luchtdicht’ gebouwd. Er wordt tevens bijgedragen aan de bouwkwaliteit en het comfort van het gebouw. Door maximale controle van luchtstromingen wordt sneller de gewenste temperatuur bereikt. Daarnaast worden energieverlies en koudebruggen voorkomen, wat resulteert in een besparing op het energieverbruik. Tevens wordt aantasting van de constructie ten gevolge van toetreding van condensatie bij het skelet van de constructie vermeden. Mede gezien de aankomende intreding van de Wet kwaliteitsborging zijn dit belangrijke zaken waar rekening mee gehouden dient te worden.

Mavotrans
www.mavotrans.nl