Steigertraining voor leerlingen Nuborgh College

Artikel delen

Leerlingen van klas 3 en 4 van Nuborgh College Oostenlicht in Elburg kunnen sinds kort in de praktijk oefenen met het veilig opbouwen én afbouwen van een aluminum rolsteiger. Deze is ter beschikking gesteld door VSB-lid Altrex en verhuurder Yelloo.

3 leerlingen en twee personen op een steigerEen enthousiaste vader – werkzaam bij Yelloo in Hattemerbroek – zag het belang om de leerlingen met het BWI-profiel (Bouw Wonen Interieur) kennis te laten maken met steigers. De firma Yelloo verhuurt steigers en steigermateriaal, personen-goederenliften en hangbruginstallaties, die ingezet worden door vakmensen voor het verrichten van werkzaamheden op hoogte.

Schenking

Voor deze informatieve en praktijkgerichte kennismaking, schenken Yelloo en Altrex, producent van klimmaterieel, een aluminium rolsteiger aan de school. Auke Oosten (Coördinator Technische Beroepsprofielen), van het Nuborgh College stond verbaasd te kijken toen ‘opeens’ een steiger op het schoolterrein stond. Onder bezielende begeleiding van experts van Yelloo en Altrex, hebben de leerlingen Flip Blaauw, Simon Bakker en Niels Broekhuis de cursus succesvol afgerond. Met de handleiding in de hand én de laatste regelgeving in gedachten, is de steiger volledig én veilig opgebouwd. Wat volgt is een jaarlijkse keuring van de geleverde materialen, waarbij – in geval van gebruikerssporen – deze worden hersteld of vervangen.

De leerlingen leren op deze manier in de praktijk hoe je veilig een steiger op- en afbouwt. Veiligheid staat namelijk altijd voorop – zeker bij werken op hoogte. De circa 60 leerlingen krijgen jaarlijks een meeloopdag bij zowel Altrex als Yelloo om kennis te maken met het bedrijfsleven.