Bespaar als vakman niet op de kosten van je materialen

Artikel delen

De sterk opgelopen prijzen van verschillende soorten materialen stellen vakmensen voor een lastige kwestie: besparen door over te stappen op kwalitatief mindere alternatieven, of de oplopende prijzen doorberekenen aan de consument. Sterk aangeraden wordt om voor dat laatste te kiezen. Neem bijvoorbeeld een kabel bij de aanleg van elektra of een netwerkverbinding in huis; ze worden in tal van verschillende soorten aangeboden. Denk aan het verschil tussen een kabel met en zonder aardedraad. Niet alleen de samenstelling van een kabel verschilt, ook de dikte ervan kan verschillen. Een besparing op dergelijke materialen heeft een negatieve impact op het eindresultaat en kan zelfs gevaarlijk zijn. In dit artikel lees je er meer over.

Klusser aan het werk

Zwakste component bepaalt vaak eindresultaat

Zie het combineren van de verschillende componenten om tot een eindresultaat te komen als het samenspelen van een elftal. Vaak is de kwaliteit van het elftal als geheel afhankelijk van de kwaliteit van de zwakste schakel. Bij het produceren van producten of het leveren van diensten als vakman, werkt dit op een vergelijkbare wijze. Kies je voor een hardhouten overkapping met een kwalitatief slechte dakbedekking, dan is het risico op houtrot al snel erg groot. Iets wat ten koste gaat van de constructie als geheel. Het is om deze reden dat je als vakman nooit zou moeten besparen op de verschillende onderdelen van een eindproduct. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om een overkapping die je voor de klant plaatst, of bijvoorbeeld om een meterkast die je aansluit.

Neem componenten af bij een betrouwbare leverancier

Kijk bij het bestellen van de verschillende componenten voor de te leveren dienst niet uitsluitend naar de kwaliteit van deze onderdelen. Let ook op de betrouwbaarheid van de leverancier. Een gerenommeerd aanbieder van kwalitatief hoogwaardige componenten op het gebied van elektra is Vekto. Deze partij biedt je veel informatie over het gebruik van de diverse onderdelen, evenals dat men je hier persoonlijk kan adviseren over hetgeen je nodig hebt voor de klus die je uitvoert voor een klant.

Consument blijkt vaak bereid meer te betalen

In veel gevallen blijkt de consument bereid te zijn wat meer te betalen, wanneer deze de zekerheid heeft dat je uitsluitend kwalitatief goed materiaal gebruikt. Immers, je bent niet het enige bedrijf wat haar prijzen verhoogt in deze tijd. Er zal al snel begrip zijn voor de keuze om niet te besparen op het materiaal.