Het verlijmen van grootformaat tegels

Artikel delen

De badkamerinrichting moet passen bij de rest van het huis. De badkamer is niet alleen de plek waar dagelijks de vaste routine wordt uitgevoerd, maar ook een plek waar je lekker kunt ontspannen en tot rust komt. Om meer rust te creëren in de badkamer kan er gekozen worden voor grootformaat tegels. Tegenwoordig zijn tegels van 75 x 75 cm of nog groter heel gebruikelijk. Nog een voordeel bij grootformaat tegels is dat er minder onderhoud is, omdat er minder voegen zijn waar vuil in kan zitten. Het verlijmen van grote tegels is wel veeleisender.

Het leggen van grootformaat tegels

Het is allereerst belangrijk om goed rekening te houden met de kenmerken van de keramiek, de ondergrond en de tegellijm. Voor het verlijmen van grootformaat tegels biedt PCI geschikte producten aan. Om grootformaat tegels aan te brengen op de muur, is het mogelijk om gebruik te maken van de PCI FT Flex. Deze tegellijm is speciaal geschikt voor het verlijmen van grootformaat platen op de wand. De lange verwerkingstijd (3 uur) in combinatie met een uithardingstijd van 12 uur zorgen voor een hoog gebruikscomfort.

Daarnaast is het ook mogelijk om de PCI Nanolight te gebruiken. PCI Nanolight maakt gebruik van een unieke lichte vulstofcombinatie uit de nanotechnologie. Het product is snel afbindend, maar heeft een verwerkingstijd van ca. 90 minuten en een lange lijmopentijd (30 minuten). Het voordeel van de PCI Nanolight is dat je deze zowel op de wand als op de vloer kunt gebruiken.

Master Builders Solutions B.V.
www.PCI-afbouw.nl