Hoe kies je de juiste werkkleding voor jouw bouwbedrijf?

Artikel delen

Werkkleding is voor ieder bedrijf van belang. Zo wordt het het in de horeca en in de zakelijke sector gebruikt voor een professionele uitstraling. In de bouwsector is een bepaalde uitstraling ook niet onbelangrijk. Toch moet de werkkleding in die sector vooral functioneel en veilig zijn. Aangezien de bouw verschillende deelsectoren kent, hebben niet alle bouwbedrijven dezelfde soort werkkleding. In dit artikel ontdek je welke werkkleding wordt aangeraden in twee belangrijke bouwsectoren.

Woningbouw

Arm die een rode jurk van de hanger af haalt.De woningbouw is een soort basis bouwsector. Hierin komt namelijk de basis van bouwtechnieken terug. In de woningbouw is basis werkkleding dan ook aan te raden. Een standaard bouw outfit begint met een goede werkjas. Goede werkjassen bieden bescherming tegen regen en kou. Daarnaast is ook een goede werkbroek van belang. Hierbij is het niet alleen belangrijk dat de broek bescherming biedt tegen regen en kou, maar ook niet belemmerend is bij bewegingen. Vervolgens is het tijd voor de schoenen. Goede werkschoenen hebben een stevige, waterdichte bovenkant, een comfortabele, warme fitting en een grove onderkant. Zo ben je beschermd tegen vallende objecten, regen, kou en uitglijden. Om je bouw outfit compleet te maken, is een helm noodzakelijk. Dit is tevens verplicht in de bouwsector. Met een goede jas, broek, schoenen en helm ben je klaar om de werkplaats veilig te betreden.

Waterbouw

In de waterbouw zijn er vaak andere omstandigheden dan in de woningbouw. In de woningbouw werk je veelal binnen en op een stabiele ondergrond. In de waterbouw is het doorgaans iets gevaarlijker. Aangezien je hierbij te maken hebt met water en gladde ondergronden, is het aan te raden om je hier ook op te kleden. Hierbij is het ten eerste belangrijk om te zorgen voor waterdichte kleding. Zorg dus voor een waterdichte jas, broek, schoenen en helm. Daarnaast is ook bewegingsvrijheid cruciaal in de bouw. Als waterbouwer begeef je je vaak in oncomfortabele posities en dan wil je kleding dragen die comfortabel zit. Ben je op zoek naar veilige werkkleding in de bouw die ook uitstraling heeft? Dan is werkjassen bedrukken zeker een goed idee. Bovendien draagt dit ook nog eens bij aan de professionaliteit.

Werkkleding is altijd belangrijk. Waar werkkleding in de horeca of in de zakelijke sector vooral een professionele uitstraling moeten hebben, moet het in de bouwsector vooral veilig en functioneel zijn. Aangezien de bouw verschillende deelsectoren met andere werkomstandigheden kent, is er per sector andere kleding vereist.