Silka Construct nieuwe service van Xella

Artikel delen

Xella heeft zijn dienstenpakket uitgebreid met Silka Construct. Met deze dienst verzorgt Xella de volledige montage van kalkzandsteen. Dat betekent dat Xella de aannemer volledig kan ontzorgen als het gaat om bouwen met kalkzandsteen.

Kalkzandsteen ruwbouw

Wie kalkzandsteen afneemt van Xella, kon altijd al gebruik maken van uitgebreide Construction Services. Die bestaat niet alleen uit advisering rondom de juiste productkeuzes, maar ook uit andere diensten zoals BIM-engineering, productie op maat, just-in-time delivery en strakke werkvoorbereiding en planning. Na een aantal pilots in 2022 is daar nu de montage van kalkzandsteen door ervaren vakspecialisten bij gekomen. Xella biedt daarmee in feite een compleet gemonteerd ruwbouwcasco aan.

Eén aanspreekpunt

Met deze uitbreiding van diensten neemt Xella zowel in het voortraject als op de bouwplaats de regie en eindverantwoordelijkheid op zich. De aannemer heeft hierdoor nog maar te maken met één aanspreekpunt en projectbegeleider tijdens het hele bouwproces.

Met Silka Construct krijgt de aannemer niet alleen garantie op de producten van Xella, maar ook op de verwerking hiervan. Dat geeft extra zekerheid en voorkomt onduidelijkheden. Ook is de aannemer hiermee goed voorbereid op de komende Wet kwaliteitsborging voor het bouwen, waarin steeds meer moet worden vastgelegd en gegarandeerde kwaliteit moet worden geleverd.

Veiligheid op de bouwplaats

Xella neemt zelfs de verantwoordelijkheid voor veiligheid op de bouwplaats op zich. Xella Construction Services is als een van de weinige aannemers volledig gecertificeerd op trede 3 van de NEN Veiligheidsladder. Ook zijn de bouwspecialisten VCA-gecertificeerd. Xella neemt verantwoordelijkheid voor iedereen die zich op zijn bouwterrein bevindt. De veiligheidsvoorschriften van Xella zijn dan ook niet alleen van toepassing op de eigen werknemers, maar ook op werknemers, zakelijke partners, externe ondernemingen en derden.

Voor de montage maakt Xella gebruik van een ruim netwerk aan ervaren en gecertificeerde professionals, die de producten snel en vakkundig verwerken.  Daarbij wordt onder meer gewerkt volgens ISO-normen en KOMO-certificeringen. Xella heeft al ruime ervaring met deze werkwijze omdat die al decennialang wordt toegepast bij cellenbeton. Xella is daarmee een van de weinige fabrikanten die niet alleen producten verkoopt maar ze ook zelf monteert.

Het bedrijf geeft met de nieuwe dienstverlening Silka Construct verdere invulling aan de slogan ‘Beter bouwen doen we samen’.

Xella
www.xella.nl