Innovatieve oplossingen te zien bij HOUTBOUW 2023

Artikel delen

Van dinsdag 23 tot en met donderdag 25 mei vindt in de Brabanthallen te Den Bosch de vakbeurs HOUTBOUW 2023 plaats. Deze beurs vindt gelijktijdig en op dezelfde locatie plaats als de vakbeurzen Renovatie & Transformatie (over efficiënt en omgevingsvriendelijk renoveren) en MONUMENT (over gebouwd erfgoed).

Publiek op HOUTBOUW

Terwijl de bouwopgave steeds groter lijkt, wordt de agenda bepaald door thema’s als duurzaamheid en circulariteit. Mede ingegeven door de energietransitie en de stikstofproblematiek, dwingen onder meer Bouwbesluit, aanbestedingseisen en gemeenten tot bewustere keuzes in methoden en materialen. HOUTBOUW richt zich tot professionals met interesse in houtbouw en hybride bouw. Leveranciers en koplopers binnen de B&U tonen er hun oplossingen. Experts in de theaters praten de bezoekers bij over de meest actuele en relevante ontwikkelingen.

De toekomst geschetst

Met de circulaire doelstellingen en de bouwopgave als versnellende factoren, maar ook door grondstofschaarste en overwegingen vanuit gezondheids- en welzijnsperspectief, is de toekomst geschetst: het aandeel van hout in de bouw groeit. Nieuw is houtbouw echter niet. Toch zal er een nog heel wat geïnnoveerd, vernieuwd en omgedacht moeten worden, voordat sprake is van structurele groei in de toepassing ervan. Ook het kennisniveau in Nederland zal een groeispurt moeten maken. De vakbeurs HOUTBOUW gaat daarbij helpen.

HOUTBOUW 2022

Aandachtsgebieden

Op de vakbeurs kun je kennis maken met onder meer CLT, OLT, DLT en BLC, houten gebouwschil, modulaire, prefab en constructieve houtbouw, circulair gebruik en andere biobased materialen (zoals bamboe, vlas, hennep en stro). Ook tref je informatie aan over composieten, bevestigings- en verbindingstechnieken, hybride bouw en verduurzaming en onderhoud.

Informatie

De vakbeurs is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Het adres van de Brabanthallen: Diezekade 2, 5222 AK Den Bosch. Meer informatie: www.houtbouwbeurs.nl.