Nieuwe kunststoflijn kozijnen en deuren

Artikel delen

Een nieuwe kunststofreeks voor kozijnen, deuren en hefschuifpuien verenigt twee uitdagingen: een sterk isolerend vermogen én een fraai design. De nieuwe kunststofreeks behoort tot het LUMO 80-programma van Profel, de Belgische producent van kozijnen en deuren. Dit bedrijf bestaat dit jaar 75 jaar: een mooie gelegenheid om het nieuwe programma te presenteren.

Woning met nieuwe kozijnen

Het nieuwe LUMO 80-gamma bouwt voort op de bestaande LUMO-reeks, maar laat tegelijkertijd compleet nieuwe ontwikkelingen zien. Het diepere profiel van het kader biedt een sterk verbeterd isolerend vermogen. Daarnaast geven de smallere vleugels een verfijnd en elegant effect, terwijl de lichtinval hierdoor tevens wordt vergroot.

Onderscheidend voor LUMO 80 is verder de fraaie esthetische afwerking die te danken is aan de scharnieren die geheel aan het zicht zijn onttrokken. Verder is sprake van een minimaal zichtbare hoeklasnaad, onzichtbare afwatering en raamkrukken in dezelfde of bijpassende kleur als het raam. De kunststofreeks is van een nieuwe generatie met sterk isolerend vermogen én stijlvol design: het antwoord op een specifieke vraag van de bouwsector.

Woning met nieuwe kunstofkozijnen en deuren

Modern, tijdloos of klassiek

Bij het LUMO 80 kozijnkader kan worden gekozen uit drie bijpassende vleugels om de woning de gewenste uitstraling te geven:

  • Fino. Een strak-moderne vleugel. Kader en vleugel in één vlak garanderen een uniform geheel met eigentijds karakter.
  • Retro. Traditionele, klassieke vorm zorgt voor een mooie authentieke stijl.
  • Primo. Tijdloos raam dat perfect matcht bij elke bouwstijl.

Met zijn uitstekende thermische en geluidsisolatie is LUMO 80 ideaal voor BENG (bijna energie neutrale gebouwen). Het hedendaagse kunststof dat standaard binnenin met staal is versterkt, is niet alleen vormvast, maar ook onderhoudsvriendelijk dankzij de antistatische folie. Tot slot biedt Profel keuze uit een ruim kleurenpalet, waaronder ook nieuwe houtimitaties als grijze eik, of een folie met ruwe textuurkleuren (aluminiumlook).

Kozijnkader

Bij het LUMO 80 kozijnkader kan worden gekozen uit drie bijpassende vleugels om de woning de gewenste uitstraling te geven: de strak-moderne Fino vleugel, de klassieke Retro vleugel en de tijdloze Primo vleugel.

Technische informatie

  • Diepte kaders: LUMO 80 mm, LUMOBLOC 120 mm en LUMOSLIDE 147 mm (hefschuifraam).
  • Uw=0,71 W/m2K voor de kozijnen, 0,86 W/m2K voor de deuren en hefschuifkozijnen.
  • Optioneel HVP: rechte hoekverbindingen 90°, een specifieke afwerking waardoor het kozijn nauwelijks van een houten kozijn te onderscheiden is.
  • Drie dichtingen in zowel kozijnen en deuren bieden bescherming tegen wind, water en stof en zorgen voor een zeer goede akoestische isolatie.
  • ATG- en SKG-gekeurd.

PROFEL
www.profel.nl