Vmbo’ers maken kennis met afbouw

Artikel delen

Op 9 maart 2023 volgden vmbo-leerlingen in het NOA-Afbouwcentrum in Veenendaal allemaal korte workshops om kennis te maken met de verschillende afbouw opleidingen. Ook keken ze vol bewondering naar de vier kandidaten die op 9 én 10 maart hun werkstuk maakten voor het Nederlands kampioenschap stukadoren.

AfbouwDe leerlingen, die in hun derde studiejaar van het vmbo zitten, kwamen naar het Huis van de Afbouw om bij het Nederlands kampioenschap stukadoren te kijken. Vanaf de vide werd het werk van de stukadoors bewonderd, die in opperste concentratie werkten aan een ingewikkelde stukadoorsopdracht. De winnaar werd bekend gemaakt tijdens Skills the Finals, die op 23 en 24 maart plaatsvond in de RAI Amsterdam. Kijk op https://worldskillsnetherlands.nl voor alle uitslagen.

Workshops

Tijdens hun bezoek konden de leerlingen allemaal verschillende korte workshops volgen. Er werd gretig gebruik van gemaakt, want de pubers die liever in een hoekje op hun mobieltjes zaten te scrollen, waren gelukkig schaars. Er werd enthousiast een systeemplafond gemaakt en de eerste letter van hun voornamen in natuursteen uitgehakt. Ook konden de leerlingen een malletje gieten en werd er geoefend op een plaatje leemstucwerk. En er werd een heel klein gietvloertje gemaakt, waar de jongens en meiden diverse kleuren konden gebruiken en zich uitleefden op een mooi patroon.

Bron: NOA.