Bouwkosten

Artikel delen

Houten wand vervangen door gipskartonplaten

Wat kost het vervangen van een bestaande houten binnenwand door een scheidingswand van gipsplaten op houten regelwerk? Casadata zet de bouwkosten op een rij, met een voorbeeldcalculatie in werkvolgorde.

Tekst: Casadata.nl
Beeld: Casadata.nl

Frame scheidingswand

Voor het vervangen van een bestaande houten wand deze verwijderen en het afgekomen materiaal afvoeren naar container. Nieuw houten stijl- en regelwerk plaatsen en daarna isolatie tussen houten regelwerk aanbrengen. Als isolatiemateriaal is een isolatieplaat of isolatiedeken van steenwol of glaswol gangbaar vanwege de brandwerende eigenschappen. Vervolgens monteert men aan beide zijden de gipskartonplaten, die uit verschillende diktes kunnen bestaan. Gipskartonplaten hebben goede brandwerende eigenschappen en men kan de platen afwerken met stucwerk, behang of sauswerk. De gipsplaten kunnen ook geïmpregneerd of extra brandwerend uitgevoerd zijn.

Isolatie scheidingswand

Altijd op de hoogte blijven omtrent de nieuwste prijsontwikkelingen binnen de bouwsector en deze gegevens direct en eenvoudig aanpassen naar je eigen situatie?
Dat maakt Casadata voor je mogelijk. Je krijgt nu 25% korting op een inlogabonnement naar keuze, wanneer je in het opmerkingenveld Bouwtotaalinlog vermeldt. Binnen het abonnement krijg je gratis uitleg door de Casadata klantenservice en kun je onbeperkt gebruik maken van de helpdesk tot 20.30 uur in de avond.

Kosteninformatie

ScheidingswandAlle kosten zijn exclusief BTW, wandafwerking, steigerwerk en transportkosten. De kosten zijn inclusief afkomende materialen en stortkosten. Het prijspeil is april 2023.

Er is gerekend met een gemiddeld uurloon van € 49,50, excl. opslag en € 57,92, incl. 17% toeslag voor bedrijfskosten, winst en risico. Deze 17% toeslag op de directe kosten bestaat uit 8% voor algemene bedrijfskosten, 5% voor winst en 3% voor risico. De berekeningsformule luidt: 1,08 x 1,05 x 1,03 = 1,168 afgerond op 17%.

Meer informatie: www.casadata.nl

BouwTotaal