Innovatieve gietdekvloeren en betonadditieven versterken positie op de markt

Artikel delen

Saint-Gobain Weber Beamix maakt vandaag bekend dat het de verkoopactiviteiten van Cemfloor®, cementgebonden gietdekvloeren, en Chryso, additieven voor beton overneemt van MPG Solutions.

Gietdekvloer

Hiermee verstevigt Saint-Gobain Weber Beamix haar positie op de Benelux vloerenmarkt als producent en leverancier van cementgebonden gietdekvloeren voor de woning- en utiliteitsbouw. Een toegewijd Chryso-team van experts zal de verkooprelaties met betonindustrieën en klanten beheren en hen ondersteunen in het realiseren van een betere CO2 uitstoot. MPG Solutions zal als betrouwbare leverancier en partner zorgen voor een vlotte overdracht en zal tevens de logistiek blijven verzorgen

Naast de bekende en vertrouwde Weber Vloeibare zandcement (VZC®) biedt het bedrijf nu ook Weber Cemfloor®, een hoogwaardige, vloeibare gietdekvloer, bestaande uit functionele bindmiddelen op cementbasis.
Bas Huysmans, CEO Saint-Gobain Weber Benelux: “door de complementariteit van Weber Cemfloor® ontstaat een breder en vollediger vloerenassortiment, waardoor we nog beter kunnen inspelen op de behoeften van onze bestaande en potentiële klanten in de afbouw, zowel voor industriële vloeren als voor renovatie.”

Chryso, sinds 2021 onderdeel van Saint-Gobain Construction Chemicals, versterkt haar positie in Nederland middels het produceren en distribueren van innovatieve additieven voor beton die kunnen bijdragen aan verbeterde prestaties van beton en betonmixen met een lagere CO2 uitstoot.
Marc Alfonseda, Managing Director van Saint-Gobain Construction Chemicals Benelux: “Door onze lokale aanwezigheid staan we nog dichter bij onze bestaande en potentiële klanten en kunnen we adequater reageren op veranderende marktbehoeften. Onze klanten kunnen tevens rekenen op ondersteuning vanuit een lokaal Chryso laboratorium en de technische know-how van het R&D team om te komen tot innovatieve, tailor-made oplossingen voor nieuwe klantbehoeften.”
Robert Hurkmans, directeur van MPG Solutions: “De samenwerking met Saint-Gobain Weber Beamix zorgt niet alleen voor een verbreding van het aanbod, maar ook voor een verbeterde leveringszekerheid voor onze klanten op korte én lange termijn.”

Deze overname sluit volledig aan bij de op groei en meerwaarde gerichte ontwikkelingsstrategie van het bedrijf, om de wereldleider te zijn in licht en duurzaam bouwen.

Voor meer informatie www.nl.weber of www.mpgbv.eu