Bouwkosten

Artikel delen

Muur met BIA Groene Wand Blokken lijmen

Casadata zet de kosten van het lijmen van een groene wand met betonnen BIA Groene Wand Blokken, besproeiingssysteem en beplanting op een rij. Ook geven we een voorbeeldcalculatie in werkvolgorde.

Tekst: Casadata.nl
Beeld: BIA Beton BV in Wychen

Groene Wand Blokken

Voor het lijmen van een buitenspouwblad of een tuinmuur met betonnen BIA Groene Wand Blokken moet men de maatvoering van het uit te voeren werk uitzetten door het stellen van metselprofielen. Vervolgens op de aangebrachte fundering de Groene Wand Blokken lijmen. In het buitenspouwblad lateien bij de buitenwandopeningen plaatsen en op de tuinmuur de muurafdekker aanbrengen. Vervolgens in de muurconstructie het substraat aanbrengen en daarna de buis met hulpstukken voor de druppelaar monteren.

Altijd op de hoogte blijven omtrent de nieuwste prijsontwikkelingen binnen de bouwsector en deze gegevens direct en eenvoudig aanpassen naar je eigen situatie? {Enter} Dat maakt Casadata voor je mogelijk. Je krijgt nu 25% korting op een inlogabonnement naar keuze, wanneer je in het opmerkingenveld Bouwtotaalinlog vermeldt. Binnen het abonnement krijg je gratis uitleg door de Casadata klantenservice en kun je onbeperkt gebruik maken van de helpdesk tot 20.30 uur in de avond.

BIA Groene Wand Blokken

De BIA Groene Wand Blokken (GWB) zijn geschikt om eindeloos mee te combineren. De blokken worden in halfsteensverband verlijmd en sluiten naadloos aan op BIA Betonblokken voor zichtwerk. Zo kan een gevel of een tuinmuur een geheel of gedeeltelijk groen aangezicht krijgen.

De BIA Groene Wand Blokken hebben twee verticale holtes en twee openingen aan de voorzijde, die in halfsteens verband zijn te verlijmen. In halfsteensverband liggen de verticale holtes boven elkaar, waarin het substraat en aan de voorzijde de beplanting wordt aangebracht. De keuze van de beplanting hangt af van de oriëntatie van de buitenmuur en van de kleur en de onderhoudsgevoeligheid van de beplanting. Aan de bovenzijde van de steen zijn sparingen waarin een horizontale druppelleiding van het irrigatiesysteem ligt, die de verticale substraat holtes voorziet van water. Op deze eenvoudige wijze realiseert men een groene gevel of tuinmuur met minimale kosten.

Kosteninformatie

Alle kosten zijn exclusief BTW, grondwerk, fundering, funderingsmetselwerk, bouwplaatskosten en transportkosten. De kosten zijn inclusief druppelaarsysteem en substraat aanbrengen. Het buitenspouwblad is inclusief stalen lateien en de tuinmuur is inclusief muurafdekking. Het prijspeil is mei 2023.

Er is gerekend met een gemiddeld uurloon van € 54,00, excl. opslag en € 63,18, incl. 17% toeslag voor bedrijfskosten, winst en risico. Deze 17% toeslag op de directe kosten bestaat uit 8% voor algemene bedrijfskosten, 5% voor winst en 3% voor risico. De berekeningsformule luidt: 1,08 x 1,05 x 1,03 = 1,168 afgerond op 17%.

Meer informatie: www.casadata.nl

BouwTotaal