Ruimtebesparende schuifdeur Walk In douchecabines

Artikel delen

Juist in kleine badkamers is het kiezen van de juiste douchecabine vaak een uitdaging. De nieuwe Walk In Atelier Plan schuifdeur van HSK Duschkabinenbau biedt een elegante en ruimtebesparende oplossing, die bijna in elke badkamerindeling past.

BadkamerVooral in kleine badkamers of bij krappe plattegronden blijkt de nieuwe schuifdeuroplossing voor Walk In douches een echte gamechanger: of het nu in een smalle badkamer is, direct naast een bad of tegenover een raam: de ruimtebesparende schuifdeur maakt het mogelijk om in bijna elke badkamer een ruime inloopdouchecabine te plaatsen.

De innovatieve softclose-functie van de schuifdeur zorgt voor een soepel, bijna geruisloos openen en trekt het deurelement bij het sluiten net zo stil en zacht in. Dit wordt mogelijk gemaakt door kogelgelagerde rolgeleiders die voor het zicht zijn weggewerkt in de elegante deurlooprail. Dankzij de ruime deuropening is een comfortabele en barrièrevrije instap mogelijk, zelfs in kleine badkamers. Het praktische klapmechanisme zorgt ervoor dat de deur naar binnen kan worden gedraaid, waardoor schoonmaken snel en eenvoudig wordt. De optionele TwinSeal glasafdichting zorgt voor langdurige reinheid en glans. Een speciale coating voorkomt dat kalk en vuil zich afzetten. Eventuele resten kunnen eenmaal per week worden verwijderd met een microvezeldoekje; zo wordt kostbare tijd en reinigingsmiddel uitgespaard.

Flexibele oplossingen

Dankzij de grote verscheidenheid aan varianten is de Walk In Atelier Plan schuifdeur geschikt voor elke inbouwsituatie. Verkrijgbaar als tweedelige schuifdeur met een vast element aan de voorzijde links of rechts en in de breedtes 100, 120, 140 en 160 cm. Vanaf een breedte van 120 cm is de schuifdeur te combineren met de praktische Universal handdoekhouder van HSK. Standaard wordt de schuifdeur geleverd in een hoogte van 206 cm, speciale hoogtes tot 220 cm zijn op aanvraag mogelijk. De montage is uiterst ongecompliceerd: het excentrische profiel van het vaste element wordt gewoon op de muur gemonteerd. Vervolgens wordt het enkel veiligheidsglas geplaatst en uitgelijnd, waarna het excentrische profiel wordt gesloten.

Klanten kunnen verder voor de profielkleur kiezen tussen een tijdloze chroomoptiek en de trendy kleur zwart-mat. Bovendien zijn er talrijke glazen uitvoeringen: gezandstraald matglas, getint echt glas of spiegelglas. Naast het nieuwe schuifdeurmodel omvat de Atelier Plan douchecabineserie ruimtebesparende schuifdeuren voor gesloten douche-cabines, alsook ronde douches en douches met hoekinstap met draaivouwdeuren en draaideuren.

Badkamerplan

HSK Duschkabinenbau KG
www.hsk-duschkabinenbau.de