Accu net zo krachtig als stroom

Artikel delen

Met de Makita 40 volt XGT accugereedschappen kun je dezelfde klussen aan die je voorheen met een 230 volt machine of een machine met een verbrandingsmotor deed.

Elke technologie bereikt ooit een maximum, zo ook het LXT-platform van Makita. Dat is ook de reden dat Makita het XGT-platform heeft ontwikkeld om ook zware klussen aan te kunnen met accugereedschap. Door de spanning (voltage) te verhogen, neemt het vermogen toe en neemt de warmteontwikkeling af. Je kunt daardoor een machine en een accu met een hogere spanning langer en intensiever gebruiken. Hierdoor zijn zware klussen nu ook te doen met een 40 volt accumachine en voor de extreem zware klussen zijn er machines die werken op 2 x 40 volt accu’s die gezamenlijk 80 volt leveren.

XGT werkt met digitale communicatie waarin machines, accu’s en oplader met elkaar communiceren. De oplader geeft de meest geoptimaliseerde oplading aan de accu afhankelijk van de status van de accu. De machine herkent het model accu en met die kennis wordt de stroomtoevoer naar de machine geoptimaliseerd. De accu-belasting wordt geminimaliseerd waardoor de machine maximaal presteert. Het XGT-platform biedt dus meer mogelijkheden, echter is dit accu-platform niet uitwisselbaar met het LXT-platform.
Mede daarom heeft Makita naast een doorslijper, breekhamer en een grondboor ook een compacte slagschroevendraaier en boor-schroefmachine ontwikkeld op het XGT-platform, zodat je als klusser met één acculijn elke klus aankunt.

Toolmax
www.toolmax.nl