Compacte stille compressor op accu

Artikel delen

Nieuw uitgekiend gereedschap van Makita: de AC001G is een XGT 40 V Max accu compressor die in combinatie met de 18 GA brad tacker en 23 GA pin tacker betrouwbaar dienst doet. De relatief kleine tank maakt hem geschikt voor de dagelijkse lichtere bevestigingsklus. Met zijn maximale tankdruk van 9,3 bar en tankinhoud van 7,6 liter is hij compact en eenvoudig draagbaar. Ander groot pluspunt is de stille werking van deze compressor.

accu compressor

De AC001G XGT 40 V Max accu compressor van Makita is een zeer betrouwbare en onopvallende metgezel van de bouwprofessional die draadloos uiteenlopende materialen aan elkaar bevestigt.

Door de relatief kleine tank is deze AC001G XGT 40 V Max accu compressor geschikt voor dagelijks gebruik waarbij niet langdurig continu geschoten wordt. Hij is een uitstekende combi met de 18 GA brad tacker en de 23 GA pin tacker, want deze verbruiken niet veel lucht waardoor de tank snel leeg zou raken. Een grote tank zou bovendien ten koste gaan van de compactheid, het gewicht en de draagbaarheid van de AC001G; drie belangrijke kenmerken van deze compressor. Hij blinkt bovendien uit door zijn stille werking (68 dB). Dat vermindert overlast tijdens het werk.

Kenmerken

De accu compressor heeft een maximale tankdruk van 9,3 bar en een tankinhoud van 7,6 liter. Hij is binnen 2 minuten op druk en heeft een onbelast toerental van maximaal 6.000 rotaties per minuut. De machine is stil, onderhoudsarm en heeft een hoog rendement. De machine heeft een luchtverplaatsing van 34 L/min bij een tankdruk van 6,2 bar. Door het geringe gewicht van 11,6 kg is hij eenvoudig te verplaatsen. De stevige rolkooi beschermt de motor, compressor unit en het bedieningspaneel, dit is tevens de draagbeugel. De rubberen handgreep is ontworpen met het oog op eenvoudig transport. Zijn afmetingen zijn 302 x 434  x382 mm.

Kies de juiste accu

Het is heel belangrijk bij XGT-machines de juiste accu te kiezen. Het draait niet alleen om meer kracht voor de zwaarste klussen, maar ook om zo efficiënt mogelijk met de juiste accu te kunnen werken en zo nodig langer en intensiever. Alleen bij de juiste combinatie kan de machine optimaal presteren.

Makita’s XGT-platform is bedoeld voor veeleisende gebruikers. De machines koppelen een innovatief gereedschapsontwerp aan accu’s met een hoog vermogen: de 40 Volt Max accu’s. De XGT-accu communiceert net zoals de LXT-accu met de snellader tijdens het laden. Uitwisselen van LXT en XGT-accu’s is niet mogelijk. Wel zijn bestaande LXT-accu’s met behulp van een los verkrijgbare adapter via de XGT-snellader op te laden. De robuuste constructie, de bescherming tegen stof plus het spatwaterbestendige ontwerp – handig bij werken in de open lucht – maken van XGT een zeer betrouwbaar platform.

Makita
www.makita.nl