Hoe beveilig je jouw bedrijf het beste

Artikel delen

Ongeveer tien procent van de Nederlandse bedrijven krijgt te maken met een inbraak. Wanneer er ooit bij een bedrijf ingebroken wordt gebeurt dit vaak ook een tweede keer. Gelukkig is volgens de cijfers van het CBS het aantal inbraken de afgelopen jaren gedaald. Deze daling komt door verschillende redenen: er worden vaker beveiligers ingezet en de beveiligingsapparatuur is verbeterd. De populairste apparatuur die gebruikt wordt zijn beveiligingscamera’s en verborgen camera’s.

Diefstal op bouwplaatsen

bouwplaatsbeveiligingHelaas komt het regelmatig voor dat er dure materialen en apparaten worden gestolen op bouwplaatsen. Bouwplaatsen worden vaak gekenmerkt door uitgestrekte, open ruimtes en een minder strikte toegangsbeveiliging in vergelijking met andere locaties. Het ontbreken van permanente bewoners vermindert de kans op ontdekking, wat dieven aantrekt. De aanwezigheid van waardevolle materialen en apparatuur maakt bouwplaatsen een aantrekkelijk doelwit. Aannemers en bouwbedrijven moeten beveiligingsmaatregelen treffen om diefstal te voorkomen en de veiligheid van werknemers en eigendommen te waarborgen. Bouwplaatsbeveiliging houdt in: cameratoezicht, bewaking, en het beperken van toegang. Dit zijn enkele preventieve maatregelen die kunnen worden genomen. Het bevorderen van bewustzijn en verantwoordelijkheid bij werknemers helpt ook bij het creëren van een veilige werkomgeving.

Vind de juiste beveiliging partner

Het vinden van het juiste beveiligingsbedrijf is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat de veiligheid van jouw bedrijf, eigendommen of evenement op het hoogste niveau wordt gehandhaafd. Om dit te bereiken, is het essentieel om grondig onderzoek te doen naar verschillende beveiligingsbedrijven in jouw regio. Begin met het zoeken naar bedrijven die een goede reputatie hebben en positieve beoordelingen krijgen van eerdere klanten. Het vragen van aanbevelingen van collega’s, vrienden of zakenpartners kan ook waardevolle inzichten bieden. Een bedrijf dat hier hoog in scoort is alarmrent.nl.

Bij het evalueren van beveiligingsbedrijven moet je controleren of ze alle vereiste vergunningen en certificeringen hebben om beveiligingsdiensten te kunnen aanbieden. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de specifieke beveiligingsdiensten die elk bedrijf aanbiedt en of deze aansluiten bij jouw behoeften. Sommige bedrijven zijn gespecialiseerd in bepaalde sectoren, zoals evenementenbeveiliging, zakelijke beveiliging of mobiele patrouilles.

Waar kan je het beste de camera’s plaatsen

Bij het bepalen van de beste locaties voor beveiligingscamera’s op het werk is het belangrijk om kritieke gebieden te identificeren waar mogelijke inbreuken kunnen plaatsvinden. Toegangspunten zoals de hoofdingang, zij-ingangen en parkeerterreinen zijn essentiële plaatsen om camera’s te plaatsen om indringers te detecteren. Het monitoren van de receptie en de lobby kan helpen bij het identificeren van onbekende bezoekers. Plaats camera’s ook bij waardevolle bezittingen, zoals serverruimtes of opslagruimtes, om diefstal te voorkomen. Binnenruimtes, zoals gangen, trappenhuizen en gedeelde ruimtes, kunnen profiteren van extra bewaking. Vergeet niet om de beveiligingscamera’s strategisch te plaatsen om duidelijke beelden vast te leggen zonder privacykwesties voor werknemers te veroorzaken. Een professionele beveiligings beoordeling kan helpen bij het optimaliseren van de plaatsing van camera’s op het werk.