Hoe gewapend beton bezweek door vernieuwing

Artikel delen

KEM Europe, leverancier aan de technische groothandel, lanceert deze zomer de uitvoerig geteste KEM2.0 diamant droogboor voor middel tot zeer sterk gewapend beton. De Europese boor levert zulke goede resultaten op dat er diamantlijn aan de orde is. Niet alleen de levensduur is verhoogd, de boren zijn tevens aanzienlijk sneller dan voorheen.

DroogboorDe kracht van de nieuwe lijn schuilt in de laser gelaste RM-TX tandsegmenten die gebruik maken van DIAFIX-technologie. Dit houdt in dat de compositie van diamant en bindmiddel niet aan toeval wordt overgelaten maar in een exact, optimaal patroon is opgebouwd. Deze samenstelling zorgt voor consistente, betrouwbare resultaten bij elke boor en voorkomt zwakke punten zoals zogenaamde diamantnesten. Daarnaast zijn de tanden breder dan voorheen en hebben ze kenmerkende unieke geometrie die ervoor zorgt dat de segmenten koeler blijven en betonresten beter afvoeren.

De nieuwe lijn KEM2.0 boren zijn ontwikkeld om droog door zeer sterk gewapend beton te boren in combinatie met machines voorzien van soft-slag functie, gekoeld middels stofzuigers met automatische filterreiniging. De luchtstroom die door het midden van de 1¼” UNC-aansluiting gezogen wordt koelt de boor en segmenten en neemt direct al het stof weg.

Droogboor

Droogboren in gewapend beton, in tegenstelling tot watergekoeld, is geen noviteit meer. Dit concept werd door Baier Elektrowerkzeuge in 2009 geïntroduceerd en is sindsdien in vele vormen op de markt gekomen. Dat KEM Europe als Nederlandse importeur van Baier Elektrowerkzeuge dan ook vooroploopt met ontwikkelingen in diamanttechniek is niet verwonderlijk.

Met name bij installatiewerkzaamheden in bestaande bouw is het droogboren niet meer weg te denken. Het voorkomt waterschade en neemt veel van de voorbereiding uit handen die voorheen vereist was. Daarnaast biedt het uitkomst wanneer een waterpunt niet of lastig te bereiken is.

KEM2.0 boren zijn verkrijgbaar in lengtes 300mm en 450mm en beschikbaar in diameters van 32mm tot 300mm. Deze nieuwe lijn zelf aan de tand voelen? Dat kan! Deze en vele andere boren zijn getest in samenwerking met technische groothandel BJC Tools en hun professionele klanten. Om de lancering van de KEM2.0 lijn te vieren biedt BJC Tools tot eind september 10% extra korting aan lezers van BouwTotaal middels actiecode: bouwtotaal10.

KEM Europe
www.kem-europe.eu