Hoe voorkom je diefstal op jouw zonnepark?

Artikel delen

Het zal je de laatste niet ontgaan zijn dat zonneparken veel in het nieuws zijn. En niet in de meest positieve zin. Dieven weten zonneparken steeds vaker te vinden. Koper is in trek, maar ook zonnepanelen zijn gewild. De dieven gaan geraffineerd te werk en de materiële schade is enorm. En dan hebben we het nog niet eens over de gemiste opgewekte energie van de panelen. Daar moet je toch niet aan denken?

Bouwlieden

Verzekeraars stellen steeds strengere eisen aan de beveiliging van zonneparken voordat zij overgaan tot het verstrekken van een verzekeringspolis. Je moet er toch niet aan denken dat je straks tonnen aan schade en misgelopen inkomsten hebt en dat je hier niet voor verzekerd bent? BouWatch is een gecertificeerd beveiligingsbedrijf dat aan deze eisen voldoet.

Beveiliging van BouWatch

BouWatch is een gerenommeerde leverancier van beveiligingsoplossingen voor onder meer zonneparken, waarvan ze er al meer dan 100 hebben beveiligd. Hun beveiligingsoplossingen kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw zonnepark, maar vooral aangepast aan de eisen van de verzekeraar. Of het nu gaat om tijdelijke camerabeveiliging tijdens de bouw (kan binnen 24 uur geïnstalleerd worden) of een semipermanente oplossing voor operationele installaties, BouWatch biedt flexibele en schaalbare oplossingen die aansluiten bij de vereisten van jouw verzekeraar.  Zo zorgen zij dat jouw PV-installatie kan blijven draaien én geen schade oploopt of tot stilstand komt door toedoen van dieven en vandalen. Bovendien ontzorgen ze jou volledig op het gebied van service en onderhoud van de semipermanente beveiligingssystemen.

Beveiliging Zonnepark

Beveiligingsplan op maat

Bij het opstellen van een beveiligingsplan moet er rekening gehouden worden met de locatie, stroomvoorziening, de eventuele werkzaamheden, de omgeving en de complexiteit van het te beveiligen zonnepark. Welke inbraaksystemen, camerasystemen of andere middelen het best ingezet kunnen worden, verschilt per zonnepark, maar hangt ook af van de eisen van de verzekeraar.

Omdat ieder zonnepark anders is opgebouwd, panelen anders liggen, flora en fauna in het gebied anders zijn en de eisen van de verzekeraars verschillen, is maatwerk sowieso altijd nodig. Onze beveiligingsadviseurs helpen jou graag om een op maat gemaakte oplossing voor jouw zonnepark uit te werken, zowel voor de tijdelijke beveiliging als permanente beveiliging. Een goed beveiligingsplan vormt de basis voor het beschermen van jouw zonnepark.

BouWatch
www.bouwatch.nl