In de spotlight

Producten
Artikel delen

Houd de elektrische bouwplaats draaiend met de juiste laadinfrastructuur

Momenteel zetten we met elektrisch materieel de grootste stappen om in de toekomst emissieloos te werken. Noodzakelijk overigens, want over enkele jaren moet de gehele bouwsector emissiearm werken. Maar het werken met elektrische machines vraagt om een andere werkwijze.

Elektrisch materieel

Er is steeds meer aandacht voor elektrische machines. Maar hoe zorg je ervoor dat deze machines draaien wanneer nodig? En hoe kun je steeds meer accu’s opladen zonder stroomuitval of het werk op de bouwplaats te moeten onderbreken? Het start met een nieuwe werkwijze en de inrichting van de bouwplaats met benodigde laadinfrastructuur. Boels geeft hieronder wat tips.

Ondersteuning en advies bij de elektrische bouwplaats

  1. Een goede inventarisatie van de energiebehoefte is de start van elke inrichting. Een handig hulpmiddel bij die inventarisatie is bijvoorbeeld de gratis te gebruiken Energiekeuzehulp van ENI. Deze keuzehulp zorgt ervoor dat de energiebehoefte overeenkomt met oplossingen om accu’s op te laden.
  2. Wanneer de inventarisatie is afgerond en de bouwplaats wordt ingericht, biedt monitoring op afstand uitkomst. Daardoor kan de energievoorziening overal en altijd worden gecontroleerd, ook om tijdig in te grijpen wanneer er iets mis dreigt te gaan. Deze monitoring biedt realtime inzicht in prestaties van de machines én het energieverbruik.
  3. Dankzij de inzet van bouwhubs kunnen elektrische machines en batterijcontainers eenvoudiger worden opgeladen. Bouwhubs zijn tijdelijke locaties die bij omvangrijke bouwprojecten als een tussenstap dienen. Hier kunnen accu’s worden opgeladen via zware elektriciteitsaansluitingen. Wanneer die niet beschikbaar zijn, kunnen de batterijcontainers overdag worden opgeladen met behulp van zon- en windenergie.
  4. Bouwlocaties met meer afstand tot bestaande stroomvoorzieningen vragen om innovatieve én mobiele oplossingen. Innovatief zijn de vrachtauto’s met grote uitklapbare schermen vol zonnepanelen. Die laden overdag batterijcontainers op, zodat ze ’s nachts de accu’s van machines kunnen opladen. Omdat het niet efficiënt is om alle elektrische machines elke dag naar een bouwhub te verplaatsen, biedt Boels allerlei mobiele oplossingen, van een rupsdumper met accupack tot compacte batterijboxen.

Boels breidt assortiment uit én adviseert over laadinfrastructuur

Het aanbod van elektrische machines én laadoplossingen blijft groeien. Het ECO-label helpt om duurzame machines en gereedschappen in het groeiende assortiment te herkennen. Boels adviseert niet alleen over elektrisch materiaal maar ook over de complete laadinfrastructuur.

Lees hierover meer in het ‘Boels whitepaper Laadinfrastructuur’ 

Boels Rental
www.boels.com

BouwTotaal