Voorkom een boete: heb jij jouw arbeidskrachtenregistratie op orde?

Artikel delen

Als hoofdaannemer ben je verplicht alle arbeidskrachten te registreren en te controleren of zij aan de arbeids- en veiligheidsvoorschriften voldoen. Vaak wordt dit ervaren als gedoe wanneer klanten nog niet met Bouwplaats Check-in hebben gewerkt. Registratie voor de WKA, voorkomen dat er illegalen op de bouw komen, zorgen dat iedereen de juiste veiligheidsinstructies krijgt; het is allemaal veel werk, dat vaak even tussendoor gedaan moet worden. En als je het niet goed doet, heb je zo een dikke boete aan je broek!

Bouwplaats registratie

Met Bouwplaats Check-in van BauWatch, één van de grootste registratiesystemen binnen de bouw, zorg je dat de verplichte controles en registraties zo eenvoudig mogelijk worden geregeld, terwijl je wel voldoet aan de wet -en regelgeving. Bouwplaats Check-in is een online systeem waarmee je de identiteit, de arbeidsrelatie en de toegang van medewerkers op de bouwplaats kunt registreren én controleren. De automatisch opgebouwde WKA-boom geeft duidelijk inzicht welke medewerkers, onderaannemers, zzp’ers en uitzendkrachten op jouw project werkzaam zijn en in opdracht van wie. Zo minimaliseer je de administratie op de bouwplaats en bespaar je tijd bij het intakeproces. Zo kunnen arbeidskrachten snel aan de slag!

Efficiënt in beheer

Met Bouwplaats Check-in deel je de informatie van al jouw projecten. Medewerkers, onderaannemers, uitzendkrachten en zzp’ers doorlopen eenmalig de registratieprocedure. Je ontvangt automatisch bericht als vereisten zoals arbeidsstatus, VCA of andere certificaten verlopen.

Safety Check-in

Met de aanvullende module Safety Check-in verloopt jouw projectintroductie en veiligheidsinstructie volledig online. Optioneel kan er een kennistest worden afgenomen om te controleren of de instructies zijn begrepen. Met Safety Check-in bespaar je kostbare tijd op de bouwplaats en heb je gegarandeerd alleen geïnstrueerde arbeidskrachten op jouw locatie die allemaal dezelfde veiligheidsregels kennen.

Bouwplaats registratie

Tevreden klanten

Gebruikers geven aan dat ze blij zijn dat er eindelijk een systeem is dat hen het leven makkelijker maakt en dat ook goed door een uitvoerder gebruikt kan worden. Duidelijke software, eenvoudig te bedienen en eventueel uit te breiden met tourniquets en/of QR-codes om de aanwezigheid te registreren. Voor elk bouwproject heeft BauWatch de juiste oplossing of het nu gaat om de software of de hardware.

BauWatch. Voortgang bewaakt!
www.bauwatch.com