Breedplaatvloer: veelzijdige en complete prefab verdiepingsvloer

Artikel delen

De breedplaatvloer van De Hoop Pekso is een veel toegepaste vrijdragende systeemvloer in de woning- en utiliteitsbouw. De gewapende systeemvloer bestaat uit een betonnen schil met plaatwapening en tralieliggers. Met deze samenstelling vormt het de bekisting voor de in het werk te storten traditioneel grindbeton. Na het aanbrengen van het leidingwerk, het plaatsen van de bijlegwapening en het afstorten, is de constructieve vloer gemaakt. Het resultaat is een mooi afgewerkte vloer met hoge brandwerendheid en goede akoestische eigenschappen.

Breedplaatvloer

De breedplaatvloer is opgebouwd uit een betonnen schil van 50, 60 of 70 mm en wordt voorzien van constructief benodigde plaatwapening en doorlopende tralieliggers. Deze fungeren ook, naast hun constructieve taak, als hijspunten. De onderzijde is glad en klaar voor spuitwerk. Vellingkanten zorgen voor een goede onderlinge aansluiting. De betonkwaliteit is standaard C30/37, hogere kwaliteiten zijn in overleg mogelijk.

Flexibel

Een breedplaatvloer is heel flexibel tijdens productie en uitvoering. Naast de grote vormvrijheid, zijn tijdens de productie verschillende sparingen en instortvoorzieningen op te nemen in de schil. Hierbij valt te denken aan centraaldozen of inbouwmoffen voor mechanische ventilatie, verkrijgbaar in diverse diameters. Maar ook behuizingen voor onder meer LED spots en luidsprekers, EPS- en gasbetonsparingen en hulzen ten behoeve van valbeveiliging. Ook is een stalen randkist mogelijk.

De breedplaatvloer is ook ideaal als het gaat om leidingwerk. Het leidingwerk wordt bovenop de schil aangebracht en kan door middel van ingestorte sparingen en/of voorzieningen in de schil naar nagenoeg iedere plaats worden geleid. Hiermee wordt het een stuk eenvoudiger om mechanische en elektrische installaties, luchtbehandelingssystemen, klimaatbeheersingssystemen en leidingen voor nutsvoorzieningen te installeren. Er kunnen ruime bochten gemaakt worden, waardoor weerstand wordt vermeden. De vloer kan worden afgestort als alle elementen op hun plaats liggen. Hiervoor wordt een constructief meewerkende betonlaag aangebracht en kan de bovenzijde netjes worden afgewerkt.

Breedplaatvloer

Safety first

Veiligheid op de bouw wordt steeds belangrijker. Bij werkzaamheden, zoals het leggen van de breedplaatvloer op een hoogte boven de 2,5 meter, is doelmatige beveiliging in Nederland verplicht. Tijdens de productie van de breedplaatvloer kunnen voorzieningen worden ingestort die een effectieve en veilige randbeveiliging mogelijk maken. Zo kan op de werkvloer veilig gewerkt worden en aansluitende activiteiten snel opgestart worden.

Leggen van breedplaatvloeren

Randbekisting

Daarnaast biedt De Hoop Pekso een veilige, tijdbesparende en blijvende oplossing voor het creëren van randbekisting tijdens de opstort. De breedplaatvloer wordt in de fabriek voorzien van een stalen randkist. Deze bekisting biedt een alternatief voor het in het werk aanbrengen van tijdelijke houten bekisting. Vooral in hoogbouw is het aanbrengen van tijdelijke randbekisting een arbeidsintensieve, lastige opgave.

Eigen constructiebureau

Het berekenen en tekenen van de breedplaatvloer wordt door het engineeringsbureau van De Hoop Pekso, Iposim, verzorgd. Niet alleen de benodigde constructieve wapening, maar ook de onderslagafstanden, doorbuiging en voorzieningen wordt vooraf berekend en getekend.

Voordelen op een rij

We zetten de voordelen van de breedplaatvloer van De Hoop Pekso nog even op een rij:

  • Mogelijkheid voor een effectieve, veilige randbeveiliging.
  • Grote vormvrijheid.
  • Leidingwerk is eenvoudig op te nemen in de druklaag.
  • Vellingkanten voor een goede onderlinge aansluiting.
  • Gladde onderzijde, klaar voor spuitwerk.
  • Stapeling op vrachtwagen volgens legvolgorde op de bouw.
  • De bijlegwapening kan direct met de vracht meegeleverd worden.

De Hoop Pekso
www.dehoop-pekso.nl