Met spuitschuimisolatie snel én gemakkelijk woningen isoleren

Artikel delen

Een lagere energierekening? Bijdragen aan meer duurzaamheid? Een comfortabele temperatuur in woningen? Het kan allemaal door woningen te isoleren met spuitschuimisolatie.

Toepassing spuitschuim isolatie

Er zijn verschillende manieren om woningen te isoleren. Maar spuitschuimisolatie biedt het grote voordeel dat het – vooral in bestaande woningen en gebouwen – snel en gemakkelijk aan te brengen is. Een woning bijvoorbeeld is probleemloos in één dag* volledig te isoleren. En dat is niet het enige voordeel van spuitschuimisolatie!

Wat is het?

Maar eerst: wat is het precies? Spuitschuim is een van de meest efficiënte isolatiematerialen ter wereld. Het wordt gemaakt door twee componenten te mengen, dat gebeurt door een erkende isolatiespecialist ter plaatse. Dit schuim wordt in de kruipruimte of in het dak aangebracht. Het hecht zich gemakkelijk aan verschillende soorten oppervlakten en komt in alle hoeken en gaten. Dat zorgt voor een naadloze en luchtdichte isolatie. Er ontstaan geen luchtlekken of tocht meer in woningen. Daarnaast werkt het ook nog eens geluiddempend, wat het comfort van woningen verhoogt.

Wat levert het op?

Spuitschuimisolatie biedt huiseigenaren verschillende voordelen:

  • Om te beginnen, besparen huishoudens zoals gezegd enorm op de energierekening. Dat kan oplopen tot wel 56%*.
  • Daarnaast zorgt het, mede door zijn waterdampdoorlatendheid, voor een heel aangenaam binnenklimaat. Het houdt in de winter kou en vocht buiten en in de zomer de warmte.
  • Spuitschuim is heel duurzaam. Het gaat tientallen jaren mee en is volledig ongevoelig voor verrotting of schimmels. Verder zal spuitschuim, eenmaal aangebracht, nooit verzakken of losraken. Bovendien behoudt het zijn isolerende eigenschappen ook op de lange termijn.
  • Het materiaal is dankzij de VOC A+-certificering veilig in woningen te gebruiken. VOC A+ is de strengste norm wat betreft de veiligheid van bestanddelen als het gaat om gezondheid.

Gesprek energiebesparing

Waar moet je op letten?

Om optimaal te profiteren van isoleren, kies je voor een kwaliteitsproduct, zoals de oplossingen van Huntsman Building Solutions (HBS). Deze bieden gegarandeerde en gecertificeerde productkwaliteit dankzij 110 jaar ervaring in woningisolatie en een productgarantie van 25 jaar.
Het aanbrengen van spuitschuimisolatie is vakwerk. Daarom werkt HBS uitsluitend samen met een netwerk van door SKG-IKOB gecertificeerde en getrainde isolatie-experts. SKG-IKOB is dé Nederlandse certificatie-instelling voor de bouw- en vastgoedsector.

Bewezen oplossing

Spuitschuimisolatie is al tientallen jaren een bewezen oplossing, zeker voor bestaande woningen. In Nederland zijn al tussen de 250.000 en 300.000 woningen met deze techniek geïsoleerd. Dat aantal blijft groeien door de actualiteit van hoge energietarieven en de energietransitie.

HBS-spuitschuimisolatie
huntsmanbuildingsolutions.com/

*HBS-spuitschuimisolatie kan in de meeste gevallen in 1 dag of minder worden geïnstalleerd in individuele woningen, afhankelijk van de grootte van het huis en het oppervlak dat moet worden bedekt. Voor een preciezere installatieduur moet een evaluatie worden uitgevoerd.
*Gebaseerd op een onderzoek onder leiding van de Scott Sutherland School of Architecture and Built Environment van de Robert Gordon University, de Heriot-Watt University en Icynene (nu bekend als HBS) in september 2018.