“Tegelzetter meer keuze bieden”

Artikel delen

Een nieuw merk tegelgereedschap van goede kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen op de markt brengen. Dat is wat Arnold Langenberg en Peter Hogeveen van PH Totaal BV, onder meer bekend van Fixplus, doen. Met Bihui introduceren ze een nieuwe naam en tegelgereedschappen die goed presteren. “We bieden tegelzetters meer keuze en een kwalitatief alternatief voor de duurdere A-merken”, zegt Langenberg.

Arnold Langenberg en Peter Hogeveen van PH Totaal BV.

Arnold Langenberg en Peter Hogeveen van PH Totaal BV.

Samen met Hogeveen vertelt Langenberg over Bihui. Op tafel liggen twee glimmende brochures met daarin het Bihui-assortiment waarmee PH Totaal BV richting de groothandel, bouwmarkt en tegenspeciaalzaak gaat. “We hebben een assortiment samengesteld waarin alle gereedschappen en toebehoren om te kunnen tegelen aanwezig zijn. Van trilapparaten en snijtafels tot transportsystemen voor de xxl slabs”, verduidelijkt Hogeveen, die het merk op een beurs in Duitsland tegenkwam.

Zelfde fabrikant

Als leverancier van tegelgereedschap en toebehoren heeft PH Totaal BV ook een eigen assortiment. “Deze gereedschappen en accessoires worden in China geproduceerd bij de grootste producent van tegelgereedschappen in dat land. Zij produceren veel voor en onder merknaam van klanten, maar hebben ook een eigen merk, Bihui.”

Nadat Langenberg en Hogeveen zich verder verdiept hadden in het merk en assortiment, kwamen ze met de fabrikant in gesprek. “Uiteindelijk hebben we besloten als importeur voor de Nederlandse markt op te treden. We zien volop kansen voor Bihui en nu we de voorraden binnen hebben, brochures en prijslijsten klaar zijn en alle winkel- en online communicatie klaar zijn, gaan we los. Zodat we nog dit jaar een mooie start kunnen maken met Bihui in de vakhandel en bouwmarkten.”

tegelgereedschap

Totaalplaatje

tegelgereedschap Gevraagd naar de kenmerken die Bihui een aantrekkelijk alternatief voor tegelzetters maken, neemt Langenberg het woord. “We komen meteen met een breed assortiment op de markt. Gereedschappen en accessoires met een gedegen uitstraling, ergonomisch ontworpen en van goede kwaliteit. Tel daar de aantrekkelijke prijsstelling bij op en je hebt het totaalplaatje dat Bihui zo aantrekkelijk maakt.”

Hogeveen vult zijn collega aan. “Diezelfde kenmerken en voordelen zijn ook voor de handel en bouwmarkt van belang. Met Bihui kunnen ze hun assortiment uitbreiden met een merk dat qua prijs onder de bekende en grote A-merken zit, maar de gebruikers ervan wel kwalitatieve gereedschappen biedt.”

Herbruikbaar leveling-systeem

tegelgereedschap Op de tafel in het kantoor in Lelystad staat prominent een doos met het eigen leveling-systeem van Bihui. “Het mooie aan dit alles-in-een systeem is dat het herbruikbaar is voor vloer- en wandtegels. Met een grote anti-kras dop en snelle spin-down handgreep. Een duurzaam systeem dus omdat het na gebruik weer eenvoudig verwijderd kan worden en na reiniging weer klaar is voor hergebruik. Duurzaam voor het milieu, maar ook voor de tegelzetter. Die hoeft minder vaak leveling clips te kopen”, zegt Hogeveen.

Een ander innovatief gereedschap wat Langenberg er bij pakt, is een elektrische zuignap zonder accupomp. “Hiermee kun je de tegel handmatig vacuüm pompen, maar ook elektrisch met behulp van een batterijpompje in het handvat. Met een hefvermogen van maximaal 120 kilo een handige tilhulp voor iedere tegelzetter.” Maar ook de vier tegelsnijders die Bihui in ons land op de markt brengt, zijn nieuw in het assortiment.

Showroom

tegelgereedschap In de showroom van PH Totaal BV aan de Schoepenweg in Lelystad heeft het assortiment van Bihui inmiddels een prominente plek gekregen. “Hier kunnen we klanten tonen wat Bihui te bieden heeft. Bovendien kunnen we hier goed adviseren over de gereedschappen en accessoires. Potentiële dealers kunnen we hier ook een goed beeld geven van de mogelijkheden op het gebied van schappenplannen en winkelpresentatie.”

Langenberg en Hogeveen hebben vertrouwen in een succesvolle introductie op de Nederlandse markt. “Niet alleen vanwege de gereedschappen en het totale concept, maar ook onze kennis van de markt en de bestaande relaties die we hebben, stemmen ons positief”, zegt Langenberg.

Bihui
www.bihui-tools.nl