Een groenere keuze voor isolatie

Artikel delen

Biobased isoleren van kruipruimtes, spouwmuren en daken is een specialiteit van isolatiebedrijf Koston Noord uit Zweins. “Wij werken veel als ketenpartner voor de zakelijke markt in Noord-Nederland en krijgen steeds meer de vraag of wij ook Biobased materialen kunnen gebruiken. Het antwoord is dan: ‘Jazeker kunnen wij dat’”, aldus Aant Buisman directeur van Koston Noord BV.

isolatieschuim

Aant Buisman vervolgt met enthousiasme: “Koston Noord is sinds 2013 de enige gecertificeerde verwerker van de BiofoamPearls® in het Noorden. Biofoam® is het eerste Biologisch vervaardigde isolatieschuim met kenmerken die vergelijkbaar zijn met de eigenschappen en vormvrijheid van EPS (ook bekend als Tempex of piepschuim). Het lijkt een sprookje, maar niets is minder waar. Onze leverancier Termokomfort® is erin geslaagd, in nauwe samenwerking met Isobouw en Synbra Technology, om een geëxpandeerde schuimkorrel isolatiesysteem te ontwikkelen op basis van organisch materiaal (melkzuur). Een gepatenteerde oplossing welke ook Cradle to Cradle gecertificeerd is. Ook de isolatiewaarde (ISSO-kwaliteitsverklaring) is nagenoeg gelijk als die van normale EPS-korrels en minerale wol.”

Cradle to cradle

Aant Buisman benadrukt verder: “Met bijna 50 jaar expertise op het gebied van isoleren denken wij graag mee met onze opdrachtgever om samen tot een duurzame oplossing te komen bij het verduurzamen van bestaande woningen, bij nieuwbouw en utiliteitsbouw. Ook wij willen graag ons steentje bijdragen aan een schoner milieu.”

Aanbrengen isolatiekorrels

Koston Noord BV
www.kostonnoord.nl