Eerste BREEAM pastalijm

Artikel delen

De introductie van de eerste BREEAM-gecertificeerde pastalijm in het assortiment, is voor Coba een belangrijke stap. “Vooral in de utiliteitsmarkt is veel aandacht voor verduurzaming en daar zien we de vraag naar duurzaam gecertificeerde lijmen groeien. Dankzij de vernieuwde receptuur voldoet onze DTA218 pastalijm aan de BREEAM-eisen en kunnen we daarmee in die groeiende vraag voorzien”, zegt verkoopleider Marcel Krook van Coba.

TegellijmCoba DTA218 pastalijm is breed inzetbaar. Krook: “De lijm kan gebruikt worden om zowel kleine als grotere wandtegels te verlijmen. We zien dat pastalijmen vooral in projecten veelvuldig worden ingezet, mede omdat er snel mee doorgewerkt kan worden. Ook in de renovatiemarkt is de vraag naar pastalijm groot, dus met onze vernieuwde DTA218 richten we ons dan ook voornamelijk op die markten.”

Coba merkt dat BREEAM-certificeringen op producten als tegellijm in de woningbouw nog niet veel gevraagd wordt. “Los van het gegeven dat die markt het erg moeilijk heeft, blijft die behoefte voorlopig uit. Dat kan natuurlijk veranderen zodra de woningbouw weer goed op gang komt. De praktische voordelen voor de tegelzetter en de duurzame voordelen voor de bouwer zijn immers groot.”

De vernieuwde receptuur van de DTA218 pastalijm heeft geen gevolgen voor de goede eigenschappen die de bestaande niet BREEAM-gecertificeerde variant ook heeft. “De verwerkbaarheid blijft even goed, net als het standvermogen. Dat laatste is een grote pré voor het verlijmen van wandtegels”, zegt Krook. “Bovendien betegel je ook met wandtegels snel grote oppervlakten met BREEAM gecertificeerde pastalijm.”

Makkelijk zat!

Coba
www.coba.nl