Gezond binnenklimaat door veilig toepasbaar purschuim

Artikel delen

In de voortdurende zoektocht naar geavanceerde producten die zowel veilig als milieuvriendelijk zijn, presenteert Soudal met trots de nieuwste innovatie in purschuimen: Soudafoam PURe. Dit halogeenvrije, vlamvertragende (DIN 4102, deel 1) en zeer isocyanaatarme één-component polyurethaan vulschuim biedt niet alleen indrukwekkende prestaties, maar streeft ook naar duurzame normen op het gebied van gezondheid, arbeidsveiligheid en energie-efficiëntie.

Soudafoam PURE, met zijn uitzonderlijk lage di-isocyanaatconcentratie van <0,1%, is volledig vrijgesteld van de PU-opleiding. Samen met Soudal Spuitisolatie, Soudafoam SMX, en Soudafill Hydro, biedt dit product een veilig alternatief zonder concessies te doen aan kwaliteit.

Of het nu gaat om het opvullen van holle ruimtes, dichten van openingen in dakconstructies, horizontale en verticale voegen in muren en daken, isolatie van raam- en deurkozijnen, of zelfs in ruimtes met strenge eisen voor brandveiligheid: Soudafoam PURE levert op alle fronten.

Het purschuim is ook te gebruiken als onderdeel van luchtdichte bouwsystemen, waarbij het naadloos integreert om optimale kierdichting en energie-efficiëntie te waarborgen. De veelzijdigheid van dit schuim komt tot uiting in zowel statische als bewegende ondergronden, waardoor het ideaal is voor diverse toepassingen, zoals het opvullen van holle ruimtes rond doorvoeren.

De voordelen strekken zich uit tot de montage van raam- en deurkozijnen, waar het uitstekende isolatie biedt, wat resulteert in energiezuinigere gebouwen. Bovendien is het geschikt voor het afdichten van zowel horizontale als verticale voegen in muren en daken, waardoor tocht en vocht geen kans krijgen.

In het kader van dakconstructies toont Soudafoam PURE effectiviteit bij het dichten van openingen, en het voldoet zelfs aan de strenge eisen voor brandveiligheid. Hierdoor kan het worden toegepast in ruimtes waar brandveiligheid van het hoogste belang is, waardoor de veiligheid van bewoners wordt gewaarborgd.

Daarnaast is dit schuim ideaal voor thermische isolatie en buitengevelisolatiesystemen, wat resulteert in een verbeterde energie-efficiëntie van gebouwen. Met een hoge thermische isolatiewaarde (λ-waarde) van 0,037 W/(m·K) draagt Soudafoam PURE bij aan een duurzamere en comfortabelere gebouwomgeving.

Soudafoam PURE vertegenwoordigt een revolutie in bouwmaterialen: een product dat niet alleen voldoet aan de hoogste normen van prestaties en veiligheid, maar ook de duurzame keuze is voor elk bouwproject.

  • Halogeenvrij, zonder gehalogeneerde brandvertragers en drijfgassen.
  • Bevat geen TCEP, TCPP of gechloreerde paraffines en is weekmakervrij.
  • Zeer emissie-arm (EC1 PLUS) voor een gezonde leefomgeving.

Soudal
www.soudal.com