Het geheim achter sterker en duurzamer voegwerk

Artikel delen

De ontwikkelingen in de bouwsector staan niet stil, en dat geldt ook voor de materialen die worden gebruikt. Een belangrijk onderdeel hiervan is het voegwerk, dat door de introductie van nieuwe soorten bouwmaterialen zoals steenstrips en gehydrofobeerde stenen aanvullende eisen stelt. Remix heeft hierop ingespeeld met de ontwikkeling van Voegfix FX®, een vloeibaar additief op kunstharsbasis.

Vloeibaar additief op kunstharsbasis

Voegfix FX® is geen standaard additief; het is specifiek ontworpen om te worden toegevoegd aan het aanmaakwater voor Remix/Sakrete Uitbloeiingsarme (UA) voegmortels. Dit additief versterkt diverse eigenschappen van de voegmortels, zoals hechting, druksterkte, en elasticiteit. Ook verbetert het de duurzaamheid en het watervasthoudend vermogen van de mortel.

Dit 2-componentensysteem is uitermate geschikt voor diverse toepassingen. Of het nu gaat om het voegen van steenstrips, kademuren, of zelfs bouwwerken in kust- en aardbevingsgebieden, Voegfix FX® biedt een oplossing. Het product is ook ideaal voor voegrenovatie en -reparatie.

Een van de meest opvallende voordelen is het verhoogde watervasthoudend vermogen, waardoor het risico op ‘verbranden’ van de voegmortel aanzienlijk wordt verminderd. Bovendien maakt de verhoogde elasticiteit het product uitermate geschikt voor gebruik in aardbevingsgevoelige gebieden. Met Voegfix FX® zijn zelfs de hogere voeghardheidsklassen zoals VH35 en VH45 en de hoogste toepassingsklasse MX4 gemakkelijk haalbaar.

Voegfix FX® is een innovatieve oplossing die tegemoetkomt aan de veranderende behoeften in de bouwsector. Het biedt niet alleen verbeterde hechting en duurzaamheid maar heeft ook een breed scala aan toepassingen, waardoor het een onmisbaar product is voor moderne bouwprojecten.

Remix Droge Mortel
www.remix.nl