Hoe breng je zelf spuitbaar isolatieschuim aan?

Artikel delen

Spuitbaar isolatieschuim in een reguliere schuimbus is een uniek product van Soudal, wat verspoten kan worden op afstand met een speciale nozzle. Hierdoor kunnen objecten en bouwmaterialen die vaak lastig in te pakken zijn met standaard isolatieplaten en materialen eenvoudiger worden geïsoleerd.

spuitschuimisolatie

Dit spuitbaar isolatieschuim zit gebruiksklaar in de bus. Het schuim kan op een efficiënte en gecontroleerde wijze worden uitgespoten met behulp van een standaard purschuim pistool. Breng het schuim gelijkmatig en nauwkeurig aan door de meegeleverde nozzle voor op het pistool te plaatsen. Dit biedt de mogelijkheid om zowel horizontaal als verticaal uit te spuiten. Het schuim past zich vervolgens aan de contouren van het te isoleren object aan. Objecten met complexe vormen, hoeken of onregelmatige oppervlakken die doorgaans een uitdaging vormen voor standaard isolatieplaten en -materialen kunnen met dit schuim moeiteloos worden geïsoleerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan moeilijk bereikbare plaatsen in bouwtoepassingen zoals de kruipruimte of op zolder. Isoleer met Soudal spuitbaar isolatieschuim eenvoudig rond leidingen en buizen, tanks en vaten of balken.

spuitschuimisolatieVoor dit innovatieve spuitschuim ontwikkelde Soudal een speciale formulering die veilig is voor de gebruiker. Het schuim is volledig oplosmiddelvrij en heeft een MDI-gehalte van minder dan 0,1%. Het purschuim is geschikt voor het isoleren van alle soorten ondergronden om de thermische en akoestische isolatie te verbeteren en het risico op koudebruggen te verkleinen. Het ontwerp van de nozzle is exclusief afgestemd op dit product om de hoogste mate van veiligheid en prestatie te waarborgen. Daardoor kan de nozzle enkel op dit product worden gebruikt en is deze in het kader van veiligheid niet toe te passen op andere producten.

Soudal spuitbaar isolatieschuim maakt isolatie van lastig te verpakken objecten en bouwmaterialen eenvoudig. Bekijk de video hieronder:

Soudal
www.soudal.com