Werkschoenen om nooit meer uit te doen

Artikel delen

Vanuit nachtclub, disco of rave in de vroege uurtjes zo de bouwplaats op om zonder van schoenen te wisselen aan de slag te gaan. Dankzij Steel Blue en Goldband kan dat voortaan. De medio oktober bij de Haagsche Bouwmaat XL gelanceerde nieuwe serie werkschoenen houdt je namelijk prima in beweging. Het is een limited edition, dus ze worden vast een collectors item.

Steel Blue modeshow in bouwmaat

Boaz Kok, Milo Driessen en Karel Gerlach zijn popsterren met een stukadoorsverleden en dat zien we terug in de naam van hun ‘Goldband’. Het dragen van werkschoenen is deze Hagenaars dus verre van onbekend. Tijdens festival Zwarte Cross dansten ze hits als Noodgeval, De Langste Nacht en Stiekum voor het eerst op de zelf ontworpen ‘Goldband X Steel Blue’ werkschoen. Die is na de lancering in Den Haag in beperkte oplage van 600 paar verkrijgbaar bij geselecteerde bouwgroothandels. De Goldband-werkschoenen zijn er in een aparte versie voor mannen én vrouwen (zie kadertekst) en ze kosten voor de heren 159 euro en voor de dames 156 euro.

Bouwmaat is bekende plek

Maxime Hartman interviewt GoldbandDe Bouwmaat is een bekende plek voor het drietal. “Vroeger kwamen we hier een aantal keer in de week om spullen te halen en in te kopen,” vertelde Milo op het provisorisch podium aan Maxim Hartman, bekend van zijn harde grappen. Boaz pakte hem even hard terug door een zak Goldband pleistergips van 25 kg op zijn tenen te laten vallen. “Gelukkig heb ik de stalen neuzen van Steel Blue aan,” was zijn doordachte reactie. En terwijl Milo vertelde dat de nieuwe werkschoen ook echt een mode-item is, vulde Maxim aan, dat de schoen gelukkig ook de juiste veiligheidscertificaten bezit om hem op de bouwplaats te mogen dragen.

Specifieke vrouwenleest

Uitgangspunt is de bij velen al bekende Steel Blue Southern Cross Zip S3 veiligheidsschoen. Boaz, Milo en Karel gaven hem een eigen uitstraling: met 070 gegraveerd in het label en een zandkleurige loopzool waarin subtiel de Haagse kleuren geel en groen zijn verwerkt. Ook de duidelijk zichtbare combinatie van verschillende typen hoogwaardig waterafstotend leer, de oogjes van de veters, het etiket en de veters zelf ademen Goldband. En in de tong van de schoen kun je een richtinggevend gedicht van ze vinden.

De nieuwe werkschoen is er nu ook met een specifieke vrouwenleest, zodat ook de dames er comfortabel mee kunnen werken of dansen. De karakteristieke geschulpte en gepolsterde kraag biedt veel bewegingsvrijheid en door de ritssluiting van industriële kwaliteit gaat de schoen gemakkelijk aan en uit. Dat is trouwens best handig als je net een nieuwe danspartners hebt ontmoet… “Dans je de hele nacht met mij….?

Werkschoen

Waarin werkschoenen voor mannen en vrouwen verschillen

De vrouwen in de bouw dragen meestal een kleinere maat mannenschoenen, maar dat is vaak geen pretje. De voeten van mannen en vrouwen zijn namelijk anders gevormd, waardoor het enkel kiezen van een kleinere mannenschoen geen oplossing biedt. De voet van de vrouw heeft veelal een smallere hiel, kortere tenen, een hogere wreef en in het algemeen een kleinere maat. Daarom ontwierp Steel Blue speciale werkschoenen met een vouwenleest. Dat heeft een goede reden: veiligheid. Veiligheidsschoenen die goed passen en je voeten ondersteunen en beschermen zijn essentieel en horen thuis in het rijtje goede gereedschappen en geschikte PBM’s.

Steel Blue
www.steelblue.nl