Badkamers gemakkelijk waterdicht maken

Artikel delen

Het is natuurlijk heel belangrijk dat je badkamer volledig waterdicht is, dit vanwege de waterbelasting. Het volledig waterdicht maken van een badkamer zorgt ervoor dat vocht niet in lagen onder het tegelwerk terecht komt, wat weer vervelende vervolgschade kan veroorzaken.

afdichtings- en ontkoppelingsmat

Het afdichten van een badkamer kan op verschillende manieren. Naast traditionele vloeibare afdichting en afdichtingsmortels zoals codex AX 10, AX 220 en AX 230 in combinatie met kimbanden en manchettes is er ook een andere manier om voor een volledig afgedichte badkamer te zorgen.

Dat kan met de codex Hydrostop. Deze waterdichte en scheur overbruggende afdichtings- en ontkoppelingsmat beschermt de ondergrond tegen het binnendringen van vocht en andere schadelijke stoffen. De unieke eigenschap van de codex Hydrostop is dat deze afdicht, maar tegelijkertijd ook ontkoppelt. Dit is een groot voordeel zodra er gewerkt wordt met prefab en/of grootformaat tegels. De codex Hydrostop is eenvoudig verwerkbaar, waardoor je snel kunt werken en het is aan te brengen met verschillende codex S1-poeder tegellijmen, waardoor geen aparte producten nodig zijn tijdens het verwerken.

Op de codex Hydrostop kunnen rechtstreeks tegels verlijmd worden zonder het gebruik van primers of hechtlagen. De codex Hydrostop is geschikt voor bijna alle ondergronden en ruimtes, zowel particuliere als commerciële doucheruimtes en badkamers. De codex Hydrostop voldoet aan de strengste emissienormen, EC1 plus.

Kijk voor meer informatie op de website.

Codex, een merk van Uzin Utz Nederland
https://nl.codex-x.com