Kelders gegarandeerd waterbestendig krijgen?

Artikel delen

Het is belangrijk om kelderruimtes waterdicht te maken. Zeker nu kelders vaker gebruikt worden als extra woonruimte. Een kelder kan alleen een woonruimte zijn waar mensen zich prettig voelen als de wanden permanent droog zijn. Dit betekent dat de kelder moet worden beschermd tegen vocht afkomstig van de omringende bodem. De meest effectieve methode is om waterdichting aan te brengen op de plaats waar de wand in contact komt met water. Hiervoor kan je gebruik maken van PCI Barraseal Turbo.

Waterdichtingsmiddel

De flexibele reactieve afdichting PCI Barraseal Turbo is het bitumenvrije multitalent voor de afdichting van bouwelementen die in contact staan met de grond. Het is uitermate geschikt als flexibele afdichting bij nieuwbouw en renovatie, alsmede als sokkel-, oppervlak- en horizontale afdichting, als kelderafdichting, en voor het lijmen van drain- en isolatieplaten. Dankzij de nieuwe formulering is de afdichting nu nog veelzijdiger te gebruiken en razendsnel overpleisterbaar.

Voordelen op een rij

  • Maximale scheuroverbrugging tot 2 mm
  • Flexibel, ook bij temperaturen onder nul – gebruik bij gebouwsokkels is ook zonder aanpassing achteraf geen probleem
  • Veilig afdichten van overgangen – nu ook te gebruiken voor de overgangen naar waterdicht beton en verloren bekisting
  • Maximale hechtkracht – ook op oude bitumenafdichtingen
  • Snel uitharden – reeds na ca. 4 uur regenbestendig: de bouwput kan reeds na ca. 6 uur weer worden opgevuld
  • Radondicht
  • Flexibele verwerking – met kwast, roller, troffel of machinaal

Sika Nederland B.V.
www.PCI-afbouw.nl