Ontdek all-in beveiliging voor iedere situatie

Artikel delen

Bijna iedereen kent die groene verlichting van de beveiligingscamera ’s van BauWatch, maar wist je dat ze meer doen dan alleen bouwplaatsen beveiligen? Met hun totaaloplossingen bewaken ze de voortgang van jouw project. Je wilt namelijk geen vertraging of gedoe op jouw project door diefstal of vandalisme, want het project moet op tijd af én binnen budget blijven. Of het nu gaat om bouwplaatsbeveiliging, beveiliging van zonne-en windparken, terreinbeveiliging, parkeerbeveiliging, energieprojecten, infra projecten, vastgoed en/of leegstand; elk object of locatie waar beveiliging gewenst is kan door BauWatch van de juiste oplossing worden voorzien.

Camera Monitoring

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf is uitgegroeid van een mastenverhuurder tot een totaaloplosser op de Europese markt waarbij software, hardware, meldkamer en liveregistratie geïntegreerd worden. Het bedrijf heeft naast de meerdere locaties in Nederland, ook vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Tijdelijke of permanente beveiliging om risico te beperken

Diefstal heeft vaak verregaande gevolgen. Niet alleen directe schade, namelijk de kosten van het vervangen van de gestolen spullen, maar ook indirecte schade, omdat je in sommige gevallen niet verder kunt met je werk, waardoor je project vertraging kan oplopen. Die kosten zijn natuurlijk vele malen hoger dan alleen de directe schade. Tel daar de lange levertijden en dure materiaalkosten bij op en dan snap je waarom beveiliging eigenlijk een must is.

Afgelopen maanden kan het je niet ontgaan zijn dat zonneparken regelmatig de dupe zijn geworden van koperdiefstal met niet alleen materiële, maar ook grote financiële schade als gevolg, omdat de zonneparken geen productie konden draaien. De dieven hebben in sommige gevallen zelfs meerdere keren bij hetzelfde zonnepark hun slag geslagen. Bauwatch kan binnen 24 uur de tijdelijke beveiliging regelen, zodat jouw locatie optimaal beveiligd is. Daarnaast hebben ze voor de langere termijn ook permanente oplossingen.

Lichtmast op de bouwplaats

Voldoen aan wet- en regelgeving

Naast tijdelijke en permanente beveiliging is BauWatch ook de aangewezen partner voor het voldoen aan wet- en regelgeving in de bouw. Bij een bouwproject zijn vaak veel verschillende mensen betrokken en de aannemer is verplicht te weten wie er op het project werkt, of iedereen over een VCA-certificaat beschikt en of alle werknemers wel legaal in Nederland mogen werken. Een hele administratieve rompslomp dus om dit allemaal uit te zoeken en bij te houden. Gelukkig heeft BauWatch een bouwplaats registratiesysteem waardoor je altijd weet wie er voor jou werkt en wanneer, maar ook of ze aan de wettelijke eisen voldoen. BauWatch biedt efficiënte oplossingen voor aanwezigheidsregistratie, toegangscontrole en arbeidskrachtenregistratie. De gegevens worden feilloos gedocumenteerd en zijn op elk moment opvraagbaar. Zo ben je altijd goed voorbereid op eventuele controles en voorkom je hoge boetes.

Duurzaamheid & milieu

BauWatch hecht belang aan een duurzame bedrijfsvoering. Ze zijn gecertificeerd volgens de CO2-Prestatieladder op niveau 3. Dit is het hoogste niveau wat behaald kan worden binnen de eigen organisatie. Het hoofddoel is het terugdringen van de CO2-uitstoot. Om hun inspanningen voor het milieu extra kracht bij te zetten, zijn ze een samenwerking aangegaan met Land Life Company. Deze organisatie plant wereldwijd bomen en helpt zo bedrijven met het compenseren van hun CO2-uitstoot. BauWatch kiest ervoor om naast de emissies die vrijkomen in het productieproces, ook het woon-werkverkeer van al hun medewerkers te compenseren.

Om bouwbedrijven te helpen met een duurzamer en schoner proces door minder transporten naar de bouwplaats, heeft BauWatch een onlineplanningsinstrument in het portfolio die de bouwlogistiek optimaal en efficiënt laat verlopen. De emissiemodule calculeert de CO2-uitstoot, waarbij conform de BREEAM- of LEED-certificering de uitstoot kan worden berekend. Deze certificeringen staan voor een duurzaam gebouwde omgeving. De emissiemodule berekent ook de werkelijke CO2-uitstoot door personen, leveringen van materiaal en het materieel zelf te registreren.

Meedenken met de klant

Bauwatch denkt graag mee met de klant. Het liefst al in het voortraject, maar als dat niet mogelijk is kan het ook later in het proces. Ze leveren advies op maat en zeker bij uitgebreide opdrachten kan dit niet vanachter een bureau. Daarom komt een van hun beveiligingsadviseurs naar de locatie om zo het beste beveiligingsplan op te stellen. Daarmee onderscheidt BauWatch zich en het is niet voor niets dat ze met veel opdrachtgevers inmiddels een langdurige relatie hebben.

Beveiliging lijkt misschien een kostenpost, maar vraag maar eens aan een bedrijf dat met de financiële schade en de gevolgen van bijvoorbeeld diefstal of vernieling te maken heeft gehad. Voorkomen is beter dan genezen en dus is de keuze voor beveiliging niet zo moeilijk. Bij BauWatch ben je met minimale inspanning, maximaal beveiligd.

BauWatch
www.bauwatch.com/