Ontdek BMKB: financiële ondersteuning voor ondernemers

Artikel delen

Ben je een MKB-ondernemer op zoek naar financiële ondersteuning? Het BMKB kan de sleutel zijn tot het verkrijgen van de benodigde bedrijfsfinanciering. In deze tekst verkennen we de mogelijkheden van het BMKB, en het belangrijke besluit omtrent borgstelling MKB kredieten.

Bron: RVO

Wat is het BMKB?

BMKBHet BMKB is een waardevol instrument voor ondernemers die op zoek zijn naar bedrijfsfinanciering. Met de BMKB biedt de overheid borgstelling aan financiers, waardoor MKB-ondernemers gemakkelijker toegang krijgen tot leningen en kredieten. Maar wat zijn de specifieke voordelen van het BMKB? Hoe kun je profiteren van deze borgstelling voor MKB kredieten?

De Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) regeling is ontworpen om het voor MKB-ondernemers makkelijker te maken om een banklening of een krediet te krijgen. Dit wordt gedaan door de overheid die voor een deel borg staat voor bedrijfsleningen. Deze regeling kan geschikt zijn voor ondernemers in de bouwsector, vooral als ze moeite hebben om financiering te krijgen vanwege onvoldoende zekerheden.

Voor ondernemers in de bouwsector, die vaak te maken hebben met hoge voorfinancieringskosten en lange betalingstermijnen, kan de BMKB regeling helpen om de benodigde liquiditeit te verkrijgen. Een borgstellingskrediet kan van vitaal belang zijn bij het verkrijgen van financiering voor groei, investeringen of het overbruggen van financiële uitdagingen.

De BMKB is bedoeld voor bedrijven met een personeelsbestand tot 250 werknemers (fte) en een jaarlijkse omzet tot € 50 miljoen of een balanstotaal tot € 43 miljoen. Zowel vennootschappen onder firma (VOF), eenmanszaken als maatschappen komen in aanmerking.

Aanvragen BMKB

Het aanvragen van een BMKB verloopt via een van de aangesloten financiers. U hoeft zelf geen aanvraagprocedure te initiëren. U kunt simpelweg uw financier verzoeken om indien nodig gebruik te maken van de borgstellingsregeling.

De aanvraag voor een borgstellingskrediet wordt geïntegreerd in uw kredietaanvraag bij de financier. Het is aan de financier om te bepalen of zij u een borgstellingskrediet verlenen en onder welke voorwaarden. Indien de financier bereid is u een krediet te verstrekken, dient u samen met hen te onderhandelen over de kredietvoorwaarden, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met de BMKB-richtlijnen. Na ondertekening van de offerte meldt de financier het toegekende borgstellingskrediet bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

BMKB voor ondernemers in de bouwsector

Het BMKB is een krachtig hulpmiddel voor ondernemers die streven naar financiële groei en stabiliteit. Door de borgstelling van de overheid wordt het eenvoudiger om leningen aan te trekken en bedrijfsdoelen te realiseren. Het besluit borgstelling MKB kredieten versterkt dit mechanisme en biedt extra ondersteuning aan het MKB-landschap. Het is echter belangrijk om te weten het specifieke voorwaarden en criteria heeft. Zo moet de onderneming bijvoorbeeld voldoen aan de definitie van een MKB-onderneming en moeten de financieringsbehoeften binnen de kaders van de regeling passen.

De geschiktheid van de BMKB-regeling voor een specifieke onderneming in de bouwsector hangt dus af van diverse factoren, waaronder de financiële situatie van de onderneming, het doel van de lening en de voorwaarden van de BMKB. Het is raadzaam voor ondernemers in de bouwsector om advies in te winnen bij hun financiële adviseur of bij de bank waar zij de lening aanvragen. Deze partijen kunnen specifieke adviezen geven over de toepasbaarheid van de BMKB in hun specifieke situatie.

Neem de regie over de financiële gezondheid van je MKB-onderneming. Ontdek vandaag nog hoe dit instrument jou kan helpen bij het realiseren van zakelijk succes. Neem contact op met experts, verken de mogelijkheden en zet de volgende stap naar een financieel veerkrachtige toekomst voor jouw MKB-bedrijf!