Optimale bescherming met veiligheidsfolie

Artikel delen

In bedrijfspanden, productieruimtes en openbare gebouwen waar mensen of producten worden omgeven door glas is veiligheid van groot belang. Veiligheidsfolie is een transparante glasfolie en in verschillende diktes verkrijgbaar waardoor het toepasbaar is voor diverse doeleinden.

Glasbreuk

Veiligheidsfolie is uitermate geschikt voor o.a. woningen, kantoren, winkels, ziekenhuizen, scholen, gymzalen en kinderdagverblijven als doorvalbeveiliging en wordt tevens veelvuldig toegepast in de voedingsindustrie. Om de voedselveiligheid te waarborgen zijn bedrijven verplicht productie en goederen te beschermen tegen glasbreuk of glassplinters, zodat er geen glas in het voedsel terecht kan komen. Door toepassing van veiligheidsfolie op glas worden de HACCP, BRC en IFS-regels nageleefd.

Inbraakpreventie

De dikkere soorten veiligheidsfolie worden gebruikt om inbraak en vandalisme te voorkomen. Door het plaatsen van deze folie wordt het glas vele malen sterker/taaier, waardoor een poging tot inbraak wordt bemoeilijkt. Een groot voordeel van toepassing van veiligheidsfolie is dat er geen bouwkundige aanpassingen vereist zijn en dat deze eenvoudig gemonteerd kan worden op de al bestaande beglazing. Veiligheidsfolie is ook leverbaar met inkijk- en warmtewerende eigenschappen.

Persoonlijke veiligheid

Inbraakvertragende folie beschermt niet alleen tegen een poging tot inbraak en/of vandalisme, maar verhoogt ook de persoonlijke veiligheid. Breekt het glas, dan houdt de folie de scherven bij elkaar en eventuele splinters blijven achter in de folie. Het risico op persoonlijk letsel door rondvliegend glas is hiermee nihil.

NEN 12600/NEN 3569 norm

De veiligheidsfolies zijn ook getest volgens de norm NEN 12600/NEN 3569. Veiligheidseisen ter voorkoming van lichamelijk letsel bij glasbreuk staan beschreven in de NEN 3569. Deze NEN norm is van toepassing op (bedrijfs-)gebouwen. LLumar veiligheidsfolies zijn tevens getest volgens de norm NEN EN-12600 1B1/2B2, een classificering die aangeeft of het glas voldoet aan de gewenste sterkte bij glasbreuk.

MAN Protection
www.manprotection.nl