Het geheime wapen tegen hoge energiekosten

Artikel delen

Er zijn verschillende methoden om het warmteverlies van een huis of een gebouw te reduceren. Een gevel bestaat vaak voor zo’n 25 tot 40 procent uit glas. Door toepassing van isolerende raamfolie wordt bestaand glas opgewaardeerd naar een hoger energiebesparend niveau.

Isolerende raamfolieNiet elk gebouw kan worden voorzien van isolatieglas. Bij hoge of oudere gebouwen is het vaak complex en een kostbare investering om de beglazing te vervangen voor dubbelglas of HR glas. En bij monumenten is het niet altijd wenselijk iets te wijzigen aan de beglazing vanwege de authentieke uitstraling. Isolerende raamfolie kan eenvoudig toegepast worden op de ruiten zonder enige aanpassingen aan de bestaande beglazing.

Duurzame raamfolie

Raamfolie is bijzonder duurzaam: Behalve dat het ruim 99% schadelijke UV-straling tegenhoudt, levert het ook een besparing op van het energieverbruik. In de warmere maanden weerkaatst de folie de warmte van de ruiten en bespaart men op energiekosten van koelingssystemen.

In de winter zorgt de isolerende raamfolie ervoor dat er minder warmte via het glas verloren gaat. De folie reflecteert de warmte van de verwarming, zodat die in de ruimte blijft. Dat betekent een verbetering van het algemeen comfort, een verlaging op de stookkosten en een mindere CO2-uitstoot, dat bijdraagt aan een beter klimaat.

Verbetering isolatiewaarde

Maatgevend voor isolatie folies is de U-waarde, welke aangeeft hoeveel warmte (energie) een glassysteem van binnen naar buiten doorlaat. Hoe lager deze waarde des te beter is het isolerend vermogen. Dankzij een speciale Low-E coating met een lage emissiviteit verbetert de isolerende raamfolie van Man Protection de isolatiewaarde van het glas tot wel 41%.

Man Protection
www.manprotection.nl