Groeiende vraag naar geluiddempende isolatieoplossingen in appartementenbouw

Artikel delen

In de bouwsector is het streven naar comfortabele en efficiënte leefruimtes van groot belang. Bij appartementenbouw staan bouwbedrijven voor de uitdaging om geluidsvriendelijke appartementen te realiseren, waar bewoners geen hinder ondervinden van elkaars leefgeluiden. Deze uitdaging wordt steeds dringender door de groeiende bevolkingsdichtheid, waardoor mensen steeds meer in nauwe nabijheid van elkaar wonen. Bovendien speelt de toenemende striktheid van de regelgeving hierin een rol. Traditionele vloerconstructies kunnen geluidsoverdracht veroorzaken, waardoor het noodzakelijk is om geluiddempende opties te overwegen.

vloerisolatie

Isolatie en akoestische demping

In antwoord op deze behoefte biedt ISOMOFLOOR dB, een geëlastificeerd EPS isolatieproduct van de België gevestigde organisatie ISOMO, een oplossing voor zwevende dekvloeren die geluiddempend werkt zonder concessies te doen aan thermische isolatie. Richard Beesley, sales director bij ISOMO, constateert: “We zien een significante toename in de vraag naar geluiddempende isolatieoplossingen, met Nederland als koploper. De toenemende bewustwording van geluidsniveaus in appartementen en de voortdurende aanscherping van regelgeving stimuleren deze ontwikkeling.”

Geluidsreducerende tackerplaat

Met een lage dynamische stijfheid voldoet ISOMOFLOOR dB aan de hoogste comfortklasse. De platen zijn ideaal voor situaties waar vloeren, zoals tegels, laminaat of parket, geluidsbronnen vormen die hinder kunnen veroorzaken in appartementsgebouwen. Beesley voegt toe: “Het product wordt ingezet voor zwevende dekvloeren, zowel om geluidsoverdracht naar aangrenzende ruimtes te verminderen als voor gebruik als tackerplaat voor vloerverwarming. Het vezeldoek met rasterpatroon en de 30 mm brede overlap aan de lange zijde maken de nauwkeurige plaatsing van vloerverwarmingselementen gemakkelijk.”

In het voortdurende streven naar vooruitgang in de bouwsector reikt de isolatieproductenfabrikant hiermee een veelzijdige oplossing aan voor de reductie van geluidsoverlast voor bewoners, waarmee bouwprofessionals kunnen voldoen aan de huidige normen en richtlijnen voor geluidshinder.

ISOMO NV
www.isomo.be