Sterke en veilige oplossing voor duurzame skipiste

Artikel delen

Indrukwekkend, groots en vooral duurzaam. De skipiste Aspen in Wilrijk is niet alleen een prachtig project maar met zijn totale oppervlakte van 12.500m² biedt het tevens een mooie opportuniteit voor alternatieve energie. Meteen ook de reden waarom de eigenaar besloot om het dakoppervlak te verhuren aan EnergyVision, een bedrijf dat volledig zelf investeert in de zonnepanelen en de eigenaar laat genieten van alle autoconsumptie.

Dak indoor skipiste

Het 40 m hoge dak werd in 2017 al volledig waterdicht gemaakt met de RENOLIT ALKORPLAN PVC-dakafdichting. De keuze voor het innovatieve RENOLIT ALKORPLAN Solar systeem om de zonnepanelen te bevestigen was dus snel gemaakt. Dit ultralichte installatiesysteem voor zonnepanelen, dat met warme lucht op kunststof dakmembranen wordt vastgelast, biedt talrijke voordelen: montage van zonnepanelen zonder doorboren van de dakafdichting, geen extra ballast nodig, getest bij windsnelheden tot 200 km/u en ook nog vlot en snel te plaatsen. Een sterke en veilige oplossing!

Render zonnepanelen op het dak

Veiligheid voorop

Voor RENOLIT ALKORPLAN is veiligheid erg belangrijk, dus wordt voor zonnepanelen altijd een dakbaan vereist van minstens 1,5 mm dik. Omdat de huidige kunststofdakbaan slechts 1.2 mm dik was, werd het stuk waarop de zonnepanelen komen, eerst overlaagd met een dikkere dakbaan. Een van de grote voordelen van RENOLIT ALKORPLAN PVC-dakbanen is dat deze na vele jaren nog probleemloos lasbaar zijn.

In functie van de windlast bij dit toch wel hoge gebouw werd het dak ingedeeld in verschillende windlastzones, de middenzone kreeg banen van 1,05 m breedte, in de hoek- en randzones werden 0,53 m brede dakbanen gebruikt. De Solar profielen, die altijd net naast de lasnaad geplaatst worden, staan op die manier in die zones dichter bij elkaar. Wat natuurlijk ook extra veiligheid biedt bij storm en hevige windstoten. Het RENOLIT ALKORPLAN Solar systeem is een volledig technisch onderbouwd systeem dat windtunneltesten doorstaat tot 200 km/uur.

Dak indoor skipiste met zonnepanelen

Protect what matters

Zonnepanelen zijn een milieuvriendelijke en energiebesparende oplossing. Het is dan ook vanuit dat perspectief dat RENOLIT ALKORPLAN dit ingenieuze montagesysteem ontwikkelde. Omdat RENOLIT bezorgd is voor het milieu, voor onze hulpbronnen, voor onze planeet. Dat is ook waar het om gaat in de nieuwe campagne van RENOLIT. Protect what matters ! Niet alleen een oproep om mee te helpen beschermen wat belangrijk is, maar vooral ook een statement dat het bedrijf daar zelf bewust mee bezig is. Belangrijk, want duurzaamheid is in de bouwsector de meer dan ooit de hoogste prioriteit.

RENOLIT Belgium nv
www.renolit.alkorplan.com