Wortelwerende EPDM dakbanen

Artikel delen

RESITRIX® CL is een klassieker onder de EPDM dakbanen. Deze dakbanen zijn nu ook in wortelwerende versie leverbaar: CL-W. Ideaal dus voor groene daken.

Dakrollen

De veelzijdige EPDM dakbaan RESITRIX® CL-W combineert kwaliteit met gebruiksgemak en heeft een robuuste dikte van 3,1 mm. De klassieker (sinds 1983) binnen het RESITRIX® assortiment, is geschikt voor alle dakbedekkingssystemen: partiële verkleving met polyurethaanlijm, volledige verkleving met hete bitumen, mechanische bevestiging, losliggend onder ballast en onder extensieve en intensieve groendaken.

Wortelwerend

Deze dakbaan is nu dus ook wortelwerend leverbaar: EPDM dakbaan RESITRIX® CL-W. De onderzijde van deze dakbaan is voorzien van een wortelwerende hoogpolymeer SBS onderlaag met extra fijne kwartsverstrooiing. In combinatie met de standaard wortelwerendheid van EPDM is het een ideale dakbaan onder groendaken.

De naadverbinding wordt gemaakt zonder open vuur. Net zoals bij andere RESITRIX® dakbanen wordt de naadverbinding met hete lucht gelast. Geen open vuur, wel een sterke en duurzame verbinding. De technische levensduur is meer dan 50 jaar. Dat is dus investeren in een dakbaan die lang meegaat en bestand is tegen de elementen.

UV is één van de hoofdveroorzakers van veroudering van dakbedekking. EPDM is echter bestand tegen UV-straling. Kortom, de RESITRIX® CL-W is een allrounder die niet alleen betrouwbaar is, maar ook nog eens wortelwerend.

Carlisle Construction Materials BV
www.ccm-europe.com