Vermindering van CO2-uitstoot met 80% door elektrificatie

Artikel delen

In een belangrijke stap naar het behalen van haar ambitieuze globale CO2-reductiedoelstellingen kondigt ROCKWOOL met trots aan dat de fabriek in Roermond hierin een grote rol gaat spelen. Recent zijn door de Group en ROCKWOOL B.V. de plannen goedgekeurd om twee productielijnen in Roermond te gaan elektrificeren. Dit markeert een mijlpaal in het streven van het bedrijf naar de gestelde science-based CO2-reductiedoelstellingen in 2034 en de route naar ‘netto nul uitstoot’ in 2050.

ROCKWOOL fabriek in Roermond

ROCKWOOL Roermond gaat twee productielijnen ombouwen naar een innovatieve elektrische smelttechnologie op basis van groene energie. Eenmaal in gebruik zal de CO2-uitstoot op deze lijnen naar verwachting met maar liefst 80 procent verminderen, wat resulteert in een afname van meer dan de helft van de totale CO2-uitstoot van de gehele fabriek. De planning is dat in de periode 2025-2027 de ombouw naar het geëlektrificeerde smeltproces gereed zal zijn.

“We zijn trots op de significante bijdrage die de elektrificatie van beide lijnen levert aan onze inspanningen om de klimaatdoelstellingen te behalen”, aldus Jos Dumoulin, Technical Director bij ROCKWOOL. “Dit versnelt ons traject om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en versterkt onze marktpositie als duurzaam bedrijf.”

De implementatie van deze innovatieve technologie wordt uitgevoerd met steun van de Topsector Energiesubsidie van het Ministerie van Economische Zaken.

ROCKWOOL blijft niet stilzitten en is vastbesloten om verdere stappen te zetten richting een koolstofarme economie. Naast de ontwikkeling en implementatie van nieuwe technologieën, is het bedrijf in overleg met de overheid om de beschikbaarheid van koolstofarme energie te waarborgen, hetzij in de vorm van elektriciteit of waterstof.

ROCKWOOL
www.rockwool.com/nl/