In de spotlight

Producten
Artikel delen

Zaagbladen voor alledaagse uitdagingen én precisie taken

Decoupeer- en recipro zagen worden bij veel toepassingen dagelijks gebruikt: bij sloopwerkzaamheden, de aanleg van terrassen of installatie- en timmerwerk. Voor professioneel en efficiënt werken is een snelle en zuivere zaagsnede van groot belang. Het nieuwe assortiment zaagbladen van Klingspor biedt daarom zaagoplossingen voor de meest uiteenlopende materialen en toepassingen.

Houtbalk wat wordt doorgezaagd met een reciprozaag

Het nieuwe programma zaagbladen omvat ca. 50 verschillende decoupeer- en recipro zaagbladen. “Hiermee leveren we nu ook producten voor het zagen van allerlei houtsoorten. Daarnaast zijn er zaagbladen leverbaar voor metaal, laminaat, kunststof en minerale materialen”, aldus Ralf Müller, productmanager bij Klingspor. Welk van de Klingspor zaagbladen geschikt is voor welke materialen, wordt aan de hand van de kleurcode in één oogopslag duidelijk: groen staat bijvoorbeeld voor hout en blauw voor metaal, het op één na grootste toepassingsgebied voor decoupeer- en recipro zaagbladen.

Drie kwaliteitsklassen leverbaar

De Klingspor zaagbladen zijn “Made in Germany” en leverbaar in drie kwaliteitsklassen: de producten uit de 300 serie zijn geschikt voor snel zagen met een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding, de 600 serie bestaat uit zaagbladen voor snel en zeer nauwkeurig zagen, in de 900 serie zitten de echt speciale gereedschappen zoals bijvoorbeeld het zeer smalle zaagblad JS 931 WF voor extreme bochten in hout of het recipro zaagblad RS 902 WQ voor zeer snel zagen in groen- en brandhout.

Om een breed spectrum van machinefabrikanten te kunnen bedienen, zullen de Klingspor zaagbladen in de twee meest gangbare bevestigingen beschikbaar zijn: ½” schacht voor de recipro zaagbladen, en de klassieke T-schacht voor de decoupeerzaagbladen.

ZaagbladendisplayDe Klingspor zaagbladen worden geleverd in kleine verpakkingen van 5 stuks. “Dat is ideaal voor zowel doe-het-zelvers als voor vaklui. Onze producten zijn vanaf begin 2024 bij de vakhandel te vinden in de gele zelfbedieningsverpakking”, voegt Ralf Müller afrondend toe.

Klingspor
www.klingspor.nl

BouwTotaal