Nieuwe EPS/XPS vorstrandbekisting voor fundering op staal

Artikel delen

Velen kennen de succesvolle PowerKist van IsoBouw. Deze 3-delige EPS funderingsbekisting is voor de toepassing op paalfunderingen. Met de introductie van de PowerKistDuo voegt IsoBouw hier nu nog een toepassingsgebied aan toe. De PowerKistDuo is een vorstrandbekisting ten behoeve van een fundering op staal met lijnlasten en/of puntlasten op de stroken bij woningen en lichte utiliteitsbouw. Bij een fundering op staal is, gezien de blijvende belasting van het bouwwerk op de bodemplaat, de lange-duur druksterkte een bepalende producteigenschap.

vorstrandbekisting

Net zoals de eerdere PowerKist is de PowerKistDuo ook een 3-delige bekisting met losse bodemplaten en zijwanden. De combinatie van XPS en de extra drukvaste EPS in de bodemplaat geeft de kist haar ongeëvenaarde hoge lange-duur druksterkte van maar liefst 130 kPa. Deze hoge druksterkte vergroot de toepassingsmogelijkheden van deze kist en/of kan de benodigde breedte van de betonmaat verkleinen.

TaBel

Zowel de bodemplaten als ook de zijwanden zijn voorzien van geïntegreerde PS stroken. Deze maken de kist bestand tegen een hoge betonbelasting zonder zandaanvullingen. De EPS geeft de kist haar unieke vorm en daarmee de vele onderscheidende toepassingsvoordelen, zoals bijvoorbeeld de messing/groef aansluiting en de geïntegreerde piketgaten voor een snelle uitlijning van de kist op de betonmaat.

Uitgebreid assortiment

De PowerKistDuo is leverbaar in de breedte van 350 en 400 mm. Zijwanden zijn verkrijgbaar van 400 tot 700 mm oplopen met 50 mm. Door de vrije keuze van bodemplaat en zijwanden zijn er veel maatvariaties mogelijk.

vorstrandbekisting

Het feit dat de PowerKistDuo een 3-delig systeem is biedt naast de vele maatvariaties ook meer verwerkingsgemak en een logistiek voordeel in magazijnen en op de bouwplaats.

Isobouw
www.isobouw.nl/